MEDVEDEV NIKAD OZBILJNIJI: Rusija i Zapad su u novom Hladnom ratu!

Izvor: Kurir, 13.Feb.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDVEDEV NIKAD OZBILJNIJI: Rusija i Zapad su u novom Hladnom ratu!

MINHEN - Situacija u svetu je dramatična, jedinstvene velike Evrope više nema, rekao je danas u Minhenu na Bezbednosnoj konferciji ruski premijer Dmitrij Medvedev, ocenivši da su odnosi Rusije i NATO skliznuli u novi Hladni rat.

"Još su žešći sukobi u zemljama Bliskog istoka i severne Afrike, dogodio se kolaps zbog migrantske krize, odnosi između EU i Rusije su se pokvarili, u Ukrajini je građanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rat", rekao je Medvedev.

Kako je rekao ruski premijer, politički kurs NATO ostaje neprijateljski i zatvoren prema Rusiji.

Prema njegovom mišljenju, odsustvo dijaloga između zapadnih zemalja i Rusije, uključujući i globalna pitanja, je abnormalno a problem u komunikaciji priznaju svi - i Rusija i Zapad, prenosi Tas s.

Russia's Prime Minister Dmitri Medvedev says the world has slipped into "new Cold War"

Medvedev je , takođe, rekao da ukoliko situacija u Siriji i na drugim žarištima ne bude normalizaovana postoji opasnost da terorizam postane "nova vrsta rata" u koji će biti uvučen čitav svet.

Samo redovna saradnja između Rusije i SAD može da vodi ka normalizaciji situacije u Siriji, rekao je Medvedev.

"Pod tim redovna, mislim, svakodnevna saradnja", dodao je ruski premijer.

Dmitry Medvedev met with Russian and German business leaders in Munich pic.twitter.com/PCaV5WM1rW

On je takođe rekao da nema potrebe bilo koga plašiti kopnenom operacijom u Siriji, prenosi Rojters, navodeći da nije jasno na šta je Medvedv mislio.

Medvedev je ponovo odbacio optužbe da ruske vazdušne snage bombarduju civile u Siriji.

"Nema dokaza da bombardujemo civile iako nas svi optužuju da to činimo. Rusija ne pokušava da ostvari neke tajne ciljeve u Siriji. Jednostavno pokušavamo da zaštitimo naše nacionalne interese", rekao je on, dodavši da Moskva želi da spreči ekstremiste da stignu do Rusije.

Autor: Tanjug,Foto: Reuters
Pogledaj vesti o: NATO,   Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev: Svet u dramatičnoj situaciji

Izvor: Blic, 13.Feb.2016

Situacija u svetu je dramatična, jedinstvene velike Evrope više nema, rekao je danas u Minhenu na Bezbednosnoj konferciji ruski premijer Dmitrij Medvedev, ocenivši da su odnosi Rusije i NATO skliznuli u novi Hladni rat..."Još su žešći sukobi u zemljama Bliskog istoka i severne Afrike, dogodio...

Nastavak na Blic...

Medvedev: Novi hladni rat Rusije i Zapada

Izvor: Beta, 13.Feb.2016

Ruski premijer Dmitrij Medvedev ocenio je danas da su odnosi Rusije i Zapada ušli u period "novog hladnog rata". "Možemo jasno da kažemo: ušli smo u novi period hladnog rata", rekao je Medvedev na konferenciji o bezbednosti u Minhenu. Prema njegovim rečima, politika NATO prema Rusiji je "neprijateljska...

Nastavak na Beta...

Medvedev: Hladni rat između Rusije i NATO-a

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2016

"Situacija u svetu je dramatična, jedinstvene velike Evrope više nema", rekao je danas u Minhenu na Bezbednosnoj konferciji ruski premijer Dmitrij Medvedev, ocenivši da su odnosi Rusije i NATO skliznuli u novi Hladni rat...- Još su žešći sukobi u zemljama Bliskog istoka i severne Afrike, dogodio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.