EU uvela nove sankcije Krimu

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU uvela nove sankcije Krimu

BRISEL - Članice Evropske unije zabranile su danas investicije na Krimu, obustavljajući evropsku pomoć za eksploataciju nafte i gasa iz Crnog mora i zabranjujući evropskim putničkim brodovima da uplove u luke na Krimu.

U sklopu najnovijih sankcija, Evropljanima i evropskim kompanijama je zabranjena kupovina nekretnina i kompanija na Krimu ili finansiranje tamošnjih preduzeća, navodi se u saopštenju Evropske unije, i dodaje da su nove mjere, koje stupaju na snagu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << subotu, 20. decembra, dio evropske politike nepriznavanja ruske aneksije Krima iz marta, prenosi Rojters.

Prema najnovijim ograničenjima, u koje je Rojters imao uvida još 10. decembra, evropske kompanije više neće moći da izvoze robu i tehnologije koje se koriste u eksploataciji i proizvodnji nafte i gasa na Krimu, ali i u sektoru transporta, telekomunikacija i energetike. Evropskim kompanijama je, takođe, zabranjeno da ponude tehničku pomoć, ali i građevinske ili inženjerske usluge koje su povezane sa infrastrukturom u tim istim sektorima.

Evropskim kompanijama više neće biti dozvoljeno da nude turističke usluge na Krimu, a evropski putnički brodovi više neće moći da uplove u luke na Krimu, sem u vanrednoj situaciji, zaključuje Rojters.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sankcije protiv Krima su neprihvatljive

Izvor: Capital.ba, 18.Dec.2014

MOSKVA, Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su „apsolutno neprihvatljive“ nove sankcije EU o zabrani investiranja na Krimu i da to predstavlja diskriminaciju ovog poluostrva. „Brisel treba da shvati da su Krim i Sevastopolj neodvojivi dio Rusije“, navodi se u saopštenju. U...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.