Dobićemo 10 mlrd. EUR za ekologiju

Izvor: B92, 23.Apr.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobićemo 10 mlrd. EUR za ekologiju

Beograd -- Srbija će za proces implementacije i sprovođenje zakona u oblasti zaštite životne sredine dobiti oko 10,5 milijardi evra od EU i međunarodnih institucija.

To je izjavila državni sekretar Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Stana Božović, koja je na Međunarodnom naučnom skupu "Održiva privreda i životna sredina" rekla da će se uložen novac u tu oblast vratiti kroz podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konkurentnosti i nova zapošljavanja.

Božović je navela da Srbija ima velike obaveze kada je oblast zaštite životne sredine u pitanju, i da je Poglavlje 27 u pregovorima sa EU veoma zahtevno, ali i da očekuje najviše rezultata u toj oblasti.

"Biće to težak proces, koji će dati mnogo mogućnosti da se Srbija unapredi i razvije kada je u pitanju životna sredina koja nije samo lokalno ili državno pitanje, ona je globalno pitanje", rekla je državni sekretar.

Predsednica društva ECOLOGICA Larisa Jovanović ukazala je da se temama iz oblasti zaštite životne sredine trebalo više posvetiti, kao i da klimatske promene postaju sve učestalije i da se treba adaptirati vrlo brzo.

Ona je ukazala da je potreban multidisciplinaran pristup, odnosno da se u to uključi svaki sektor industrije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za eko standarde treba 10,5 mlrd €

Izvor: B92, 23.Apr.2014

Beograd -- Za proces adaptacije, odnosno primenu zakona u oblasti zaštite životne sredine u skladu sa zakonodavstvom Evropske unije, Srbiji će trebati 10,5 milijardi evra.."Poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine, u pregovorima sa EU je najteže, najzahtevnije i najskuplje, ali Srbija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.