Nezavisni ekpert: Euleks se nije izborio sa korupcijom

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisni ekpert: Euleks se nije izborio sa korupcijom

Žan Pol Žask, nezavisni ekspert koga je imenovala visoka predstavnica EU Federika Mogerini da nadgleda Euleks na Kosovu i sačini interni izveštaj o optužbama za korupciju kaže da ta misija nije uspela da se izbori protiv korupcije.

Misija Euleks, koja godišnje košta 111 miliona evra, nije uspela da savlada korupciju, naveo je Žask u izveštaju, a preneli mediji u Prištini.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izveštaju ocenio i da pravosuđe na Kosovu nije u stanju da se suoči sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Žask je pomenuo i skandale u kome se pominju i zvaničnici Euleksa u korupcionaškim aferama i zapitao kako je to rešavano.

Ranije je suspendovana tužiteljka Marija Bamije iznela niz optužbi za korupciju u Euleksu, o čemu je govorila i pred odborom za spoljnu politiku u Evropskom parlamentu, gde je istakla i su visoki zvaničnici Euleksa proneverili brojne fondove namenjene borbi protiv kriminala i korupcije.

Kako je u tekstu pod naslovom "Slučaj Euleks: Sumnje za pronevere fondova za borbu protiv kriminala", dnevnik ''Koha ditore'' je pisao da je imao uvid u mejlove Euleksa i zvaničnika EU koji su potvrđivali da je Bamije bila suspendovana bez ijednog dokaza.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.