Zagreb procvjetao i u stomatološkom turizmu

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Sep.2016, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb procvjetao i u stomatološkom turizmu

ZAGREB - Zahvaljujući sve većem broju turista u Hrvatskoj, posebno tijekom ljeta, te u predbožićno vrijeme, Zagreb postaje stomatološko turističko odredište.

Zagreb tako preuzima primat stomatoloških turističkih destinacija u Hrvatskoj, ali i regiji.

Potražnja za ovom vrstom usluge javila se i u zagrebačkoj, stomatološkoj ordinaciji Balenović, koju je posjetio veliki broj inozemnih pacijenata, koji su stigli u Zagreb radi brojnih turističkih sadržaja, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i s ciljem da obave stomatološke usluge.

- Stomatološke usluge u Hrvatskoj su na visokoj razini kvalitete, kao i brzina obavljanja zahvata, također su naše usluge jeftinije nego u ostalim državama Europske unije. Primjerice, razlika u cijeni naših usluga u odnosu na Sloveniju je i do 30 posto, zbog čega nam prvi susjedi rado dolaze u Zagreb kako bi razgledali grad, a zatim i obavili stomatološke usluge, jeftinije i kvalitetno. Privatnu stomatološku ordinaciju Balenović koja ima dugogodišnju povijest provođenja dentalne zdravstvene zaštite i među prvim je privatnim praksama osnovanim u Zagrebu prije gotovo 50 godina, prepoznali su strani turisti koji nam rado dolaze i na obavljanje stomatoloških zahvata – naglašava dr.med.dent. Nino Balenović.

Zbrinjavanje zubi do nedavno je trajalo od nekoliko dana do nekoliko tjedana što se danas promijenilo zahvaljujući visoko specijaliziranoj tehnologiji i znanjima koji se primjenjuju u stomatologiji. Tako se u Stomatološkoj ordinaciji Balenović (jedna od najboljih stomatoloških ordinaciji u Hrvatskoj prema izboru pacijenata) primjenjuje najsuvremenija tehnologija izrade keramičkih krunica i ljuskica koja omogućava izradu novih zubi unutar 24 sata.

Taj tehnološki napredak omogućio je upravo stranim turistima, koji su ovog ljeta rado i često obilazili Zagreb iz zabave, da u glavnom gradu odluče sanirati zube. Tomu pridonosi kratkoća izrade zuba uz visoku razinu kvalitete usluge.

- Naša ordinacija, koju prati bogato obiteljsko naslijeđe, te koja je među prvima na ovim prostorima pružala stomatološke usluge u privatnoj stomatološkoj praksi, uvijek je pratila najnovija tehnološka otkrića na području dentalne medicine, te primjenjivala suvremena saznanja u liječenju zuba. Nastavak takve poslovne prakse je primjerice primjena najnovije tehnologije izrade i ugradnje zuba dostupna unatrag nekoliko godina. Primjena intraoralnog skenera i 3D kompjuterske izrade zamjenjuje postupke uzimanja otisaka i izrade zuba te se proces izrade zuba u laboratoriju znatno ubrzao i danas traje od samo nekoliko minuta do nekoliko sati. Sam proces skeniranja zuba traje nekoliko minuta, a novi osmijeh dobivate već unutar 24 sata što su prepoznali i inozemni turisti koji posjećuju Zagreb, a time i sve više i našu ordinaciju uz ostalo i radi ove usluge – ističe dr.med.dent. Nino Balenović, koji uz svoj stručni tim danas među prvima u Hrvatskoj nudi koncept cjelovite stomatološke usluge i inozemnim turistima.

Stomatološke usluge najviše u glavnom hrvatskom gradu traže Nijemci, Amerikanci, Slovenci i Francuzi, čiji je posjet u posljednjih godinu dana porastao za čak 20 posto. Najviše se radi protetika, ortodoncija i implantologija, a zahvaljujući tehnologiji, čekanje je minimalno, dok su rezultati takvi da na preporuku zadovoljnih turista, dolaze novi.

Privatna stomatološka ordinacija Balenović je započela s radom 1969. godine na istom mjestu gdje se i danas nalazi, u nekadašnjoj Ulici 8. maja br. 8, a danas na adresi Pavla Hatza 23.

U to vrijeme bila je među prvim privatnim praksama u Zagrebu, ali i tadašnjoj državi. Osnovao ju je dr. Ivan Balenović, nakon povratka sa stručnog usavršavanja u Bernu (Švicarska). Ordinacija je od svojeg otvaranja prednjačila po opremljenosti i stručnosti, a istu tradiciju njeguju i danas pod vodstvom dr.med.dent. Nine Balenovića.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.