Za prosvetare još četiri milijarde dinara

Izvor: S media, 01.Feb.2011, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prosvetare još četiri milijarde dinara

Ministarka finansija Diana Dragutinović rekla je sinoć da je za zahteve prosvetnih radnika moguće naći još oko četiri milijarde dinara mimo redovne povišice planirane za ovu godinu, ali da ta sredstva neće biti od prodaje Telekoma.

- To je fer ponuda sindikatima, jer ne smemo voditi neodgovornu fiskalnu politiku - rekla je ministarka Dragutinović gostujući na Radio televiziji Srbije i navela da je Vlada spremna za nastavak pregovora sa sindikatima.

- Zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o budžetu prosveti je dato više sredstava za oko šest milijardi, odnosno budžet za prosvetu za ovu godinu u odnosu na prethodnu veći je za 5,6 odsto - rekla je ministarka.

Ona je precizirala da su sredstva od prodaje ''Telekoma'' namenjena za obezbedjivanje likvidnosti, odnosno taj novac ne sme biti potrošen na zahteve prosvetnih radnika.

Dragutinović je navela da je traženje većih plata prosvetnih radnika prouzrokovalo i zahteve drugih sindikata za povećanje zarade.

- Takvih zahteva je do sada bilo šest-sedam, a medju poslednjima je stigao zahtev sindikata kulture - rekla je ministarka finansija i navela da je za prosvetu u 2010. godini izdvojeno pet odsto BDP, a da je u 2011. godini planiran dalji rast budžetskih izdataka za obrazovanje.

Ministar prosvete Žarko Obradović izrazio je razumevanje za zakonski štrajk prosvetnih radnika, jer na to, kako je rekao imaju pravo, ali ne razume kada prosvetni radnici zaključavaju vrata škola i ne dozvoljavaju djacima da udju u zgradu.

Predsednik granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije ''Nezavisnost'' Tomislav Živanović naveo je da će sindikati istrajati u svojim zahetvima i da od drugih javnih službi dobijaju podršku.

U isčekivanju nastavka pregovora sindikata i vlade, prosvetni radnici nastavljaju štrajk potpunom obustavom rada ili skraćivanjem časova na 30 minuta.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguće naći još četiri milijarde dinara za prosvetare

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2011

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović rekla je, u vezi sa štrajkom sidikata prosvetnih radnika, da je moguće naći dodatne četiri milijarde dinara za prosvetu...Ona je Radio-televiziji Srbije (RTS) rekla da je budžetom za 2011. prosveti namenjeno za oko šest milijardi dinara više nego...

Nastavak na Vesti-online.com...

Prosveta u štrajku, ponuda Vlade

Izvor: B92, 01.Feb.2011

Beograd -- Bar dve trećine škola u Srbiji i dalje u štrajku. Ministarka finansija Diana Dragutinović nudi povećanje budžeta za prosvetu. Nepoznat datum nastavka pregovora...Sindikalci ocenjuju da izjava ministarke Dragutinović da je moguće izdvojiti dodatne četiri milijarde dinara za prosvetni...

Nastavak na B92...

Bez dogovora Vlade i prosvetara

Izvor: RTV Pink, 01.Feb.2011

Pregovori ce se nastaviti. . . Premijer Mirko Cvetković i ministri prosvete i finansija, Žarko Obradović i Diana Dragutinović, razgovarali su u Vladi Srbije sa predstavnicima sindikata u oblasti obrazovanja o zahtevima za poboljšanje materijalnog položaja prosvetnih radnika. .

Nastavak na RTV Pink...

Sindikati: Četiri milijarde dinara nedovoljno (VIDEO)

Izvor: EMportal, 01.Feb.2011

Podržavamo ponudu Vlade Srbije da "odreši kesu" za četiri milijarde dinara i to smatramo dobrom osnovom za nastavak pregovora, ali sa tom sumom ne možemo zadovoljiti potrebe prosvetara, rekao je Hadži Zdravko Kovač, generalni sekretar Sindikata radnika u prosveti Srbije

Nastavak na EMportal...

Dragutinović: Za prosvetare još četiri milijarde dinara

Izvor: Blic, 01.Feb.2011

Ministar finansija Diana Dragutinović rekla je sinoć da je za zahteve prosvetnih radnika moguće naći još oko četiri milijarde dinara mimo redovne povišice planirane za ovu godinu, ali da ta sredstva neće biti od prodaje Telekoma...To je fer ponuda sindikatima, jer ne smemo voditi neodgovornu...

Nastavak na Blic...

Dijalog Vlade i prosvetara

Izvor: RTS, 01.Feb.2011

Izjava ministarke finansija Diane Dragutinović da je za zahteve prosvetara moguće naći oko četiri milijarde dinara, dobra je polazna osnova da se problem reši, navode sindikati prosvete. Većina škola u Srbiji i danas u štajku...Za zahteve prosvetnih radnika moguće naći još oko četiri milijarde...

Nastavak na RTS...

Povećanje plata tražiće i zdravstvo, EPS i policija

Izvor: Blic, 02.Feb.2011, 01:05

BEOGRAD - Mig Ministarstva finansija prosvetarima da će se u budžetu naći četiri milijarde dinara za ispunjenje njihovih zahteva otvorio je Pandorinu kutiju. Sektori zdravstva, policije i elektroprivrede, koji su među najmasovnijim i najjačim u zemlji, ispostavili su zahtev za povećanje plata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.