Ukrajinske banke biće likvidne

Izvor: B92, 27.Feb.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukrajinske banke biće likvidne"

Moskva -- Ukrajinske banke će imati neophodnu likvidnost, uključujući gotovinu, ali samo u uslovima transparentnosti i kontrole njenog korišćenja.

Životno važni finansijski i platni sistem, operacije na otvorenom tržištu normalno funkcionišu, a situacija je pod kontrolom, navodi se u izjavi novog šefa Nacionalne banke Ukrajine (NBU), Stepana Kubiva, prenosi Itar tas.

Pri tome, prema Kubivu, struktura zlatnih rezervi centralne banke sastoji se od visokolikvidnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktiva.

Šef NBU je istakao da je za ukrajinski bankarski sistem najvažnije da štite interes ulagača, obnove pregovore sa spoljnim kreditorima, posebno Međunarodnim monetarnim fondom, odmah posle formiranja nove vlade Ukrajine, izrade i utvrde obiman i jasan plan reformi u privredi, uključujući i finansijski sektor.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kubiv: Ukrajinske banke će imati potrebnu likvidnost

Izvor: Blic, 27.Feb.2014

Ukrajinske banke će imati neophodnu likvidnost, uključujući gotovinu, ali samo u uslovima transparentnosti i kontrole njenog korišćenja, rekao je novi šef Nacionalne banke Ukrajine (NBU), Stepan Kubiv...Životno važni finansijski i platni sistem, operacije na otvorenom tržištu normalno funkcionišu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.