Trgovinski sporazum Kube i Rusije

Izvor: B92, 06.Nov.2012, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinski sporazum Kube i Rusije

Havana -- Kuba i Rusija su potpisale novi sporazum čiji je cilj povećanje međusobne trgovinske i tehničke saradnje, objavili su kubanski državni mediji.

Sporazum ima za cilj "jačanje, produbljenje i proširenje trgovine, investicija i veza u ključnim sektorima" kubanske ekonomije, navela je agencija AIN.

Moskva je bila glavni saveznik Kube i izvor ekonomske podrške tokom perioda od tri decenije do kolapsa Sovjetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Saveza, ali je sada kao trgovinski partner tek ne devetom mestu, s trgovinskom razmenom od 224 miliona dolara u 2011, prenela je francuska agencija AFP.

"Uprkos izvesnom napretku, nivo trgovinske razmene dveju zemalja ostaje znatno niži od onog koji bi trebalo da bude", ukazao je potpredsednik Saveta ministara Kube Rikardo Kabrisas koji je potpisao sporazum s ruskim ministrom trgovine Denisom Manturovom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trgovinski sporazum Kube i Rusije

Izvor: Capital.ba, 07.Nov.2012, 08:00

HAVANA, Kuba i Rusija su potpisale novi sporazum čiji je cilj povećanje međusobne trgovinske i tehničke saradnje, objavili su kubanski državni mediji. Sporazum ima za cilj „jačanje, produbljenje i proširenje ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.