Sposobniji smo za navodnjavanje od firme iz UAE

Izvor: Beta, 29.Avg.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sposobniji smo za navodnjavanje od firme iz UAE

NOVI SAD, 29. avgusta 2014. (Beta) - Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislav Bugarski izjavio je u petak da je Vojvodina za dve godine obezbedila navodnjavanje za više hektara nego što bi investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) obezbedio za 40 godina.

Bugarski je naveo da je 2013. godine Pokrajina finansijski podržala navodnjavanje 6.500 hektara, a ove godine još 5.718 hektara.

"Duboko verujem da ćemo do kraja godine zaokružiti da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << navodnjava 15.000 hektara što je više od površine koju obećava investitor iz UAE. Ceo ugovor sa njim je na 10.400 hektara, od čega su neke parcele već pod sistemima za navodnjavanje", rekao je Bugarski prilikom potpisivanja ugovora sa 62 korisnika podsticajnih sredstava za kupovinu opreme za navodnjavanje.

Uključujući i te ugovore od ukupno 44,2 miliona dinara, pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu do sada je obezbedio finansijsku podršku za navodnjavanje za 288 korisnika, vrednosti veće od 211 miliona dinara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bugarski: Sposobniji smo od Arapa

Izvor: B92, 29.Avg.2014

Vojvodina bi za dve godine obezbedila navodnjavanje za više hektara nego što bi investitor iz UAE obezbedio za 40 godina, kaže Branislav Bugarski...Bugarski koji je vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, naveo da je 2013. godine Pokrajina finansijski podržala navodnjavanje 6.500...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.