SAD u zračne udare na Islamsku državu šalje pilote

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Avg.2015, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD u zračne udare na Islamsku državu šalje pilote

WASHINGTON - Sjedinjene Države u srijedu su započele prve zračne udare na ciljeve Islamske države zrakoplovima s ljudskom posadom iz zračne baze Incirlik u Turskoj, objavila je američka vojska.

Američka koalicija ranije ovog mjeseca započela je zračne misije bespilotnim letjelicama protiv militanata, objavilo je združeno zapovjedništvo u priopćenju.

Turski borbeni zrakoplovi nisu bili uključeni u američke zračne udare u srijedu, kazali su izvori >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u turskim snagama sigurnosti.

Turska je prošloga mjeseca pristala otvoriti svoje strateški važne vojne baze za američku koaliciju što predstavlja veliki politički zaokret nakon godina oklijevanja da zauzme ulogu prve crte bojišta protiv islamskih militanata koji vrše pritisak na granicu te zemlje. No Ankara oklijeva preuzeti vodeću ulogu u borbi protiv islamista koji kontroliraju dijelove susjedne Sirije i Iraka.

U srpnju Turska je prvi puta započela zračne udare protiv militanata u Siriji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

SAD iz turske baze počele prve zračne udare na IS

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2015

Sjedinjene Države su u srijedu započele prve zračne udare na ciljeve Islamske države avionima s ljudskom posadom iz zračne baze Incirlik u Turskoj, objavila je američka vojska...Američka koalicija ranije ovog mjeseca započela je zračne misije bespilotnim letjelicama protiv militanata, objavilo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.