Putin: Javna preduzeća iznose novac

Izvor: B92, 19.Dec.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Javna preduzeća iznose novac

Moskva -- Premijer Rusije Vladimir Putin kritikovao je javna preduzeća zbog korupcije, a visoke funkcionere što koriste of-šor firme za iznošenje novca iz zemlje.

"Od 352 rukovodioca kompanija u elektroprivredi, 162, znači svaki drugi, ima veze sa 385 trgovinskih organizacija - of-šor firmi", rekao je Putin, prenosi ruska televizija.

"Ako želimo da stvorimo klimu za normalne investicije, ne možemo tolerisati of-šor šeme u infrastrukturi", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upozorio je premijer.

Putin se kandidovao za predsedničke izbore 2012. godine, a poslanički izbori 4. decembra su izazvali talas protesta u zemlji i negodovanja u inostranstvu. Na tim izborima pobedila je vladajuća partija Ujedinjena Rusija.

Iz Rusije su ove godine iznete 74 milijarde dolara, odnosno dvostruko više u odnosu na 2010. godinu.

"Treba da okončamo nasleđe divlje privatizacije" 1990-ih godina, kada su neki biznismeni svoj novac odneli u inostranstvo, dodao je Putin.

Premijer je pozvao da se pokrene provera u velikim javnim preduzećima.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Javna preduzeća iznose novac

Izvor: Capital.ba, 19.Dec.2011

MOSKVA,  Premijer Rusije Vladimir Putin kritikovao je javna preduzeća zbog korupcije, a visoke funkcionere što koriste of-šor firme za iznošenje novca iz zemlje. 'Od 352 rukovodioca kompanija u elektroprivredi, 162, ..

Nastavak na Capital.ba...

Putin kritikovao funkcionere zbog krađe i korupcije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2011, 04:18

Premijer Rusije Vladimir Putin kritikovao je javna preduzeća zbog korupcije, a visoke funkcionere što koriste off-šor firme za iznošenje novca iz zemlje..."Od 352 rukovodioca kompanija u elektroprivredi, 162 - znači svaki drugi, ima veze sa 385 trgovinskih organizacija" - off-šor firmi, rekao je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.