Izvor: S media, 09.Jul.2012, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predah će vas učiniti produktivnijim

Neka istraživanja pokazuju kako sedenje na radnim mestom i gledanje u računar otupljuju zaposlene i čine ih manje produktivnim.

Šta šefovi zapravo žele?

Kada smo najkreativniji?

Šta radnike čini srećnim

Shvatajući bitnost odmora, Forbes donosi popis produktivnih stvari za predah. Ove radnje će povećati produktivnost i osećaj smirenosti. Pri tome treba imati na umu kako ne treba preterivati jer uzimanje previše pauza dovodi do odugovlačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posla.

1. Prošetajte

Naravno, pri tome se ne misli na maratonske šetnje od nekoliko sati, ali i manji krug oko zgrade može povećati produktivnost.

2. Odspavajte

Malo lenčarenje od 15-ak minuta vas može osvežiti i dati energiju za daljnji rad.

3. Razgovarajte sa kolegama

U neformalnom razgovoru ss kolegama ćete dobiti novi pogled na situaciju oko vas. Imat ćete novu perspektivu u odnosu na zadatke koje rešavate.

4. Operite zube

Prema Forbsu, simbolično uklanjanje naslaga na zubima može biti od velike pomoći kada se osećate tromo.



5. Potrošite 10 minuta za društvene mreže


Ovo nije toliko dobro za vas kao šetnja, ali bi vam moglo ukloniti mentalne barijere. Pri tome dobro pazite na vreme kako ne biste bili preometeni.

Izvor:Liderpress foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Predah će vas učiniti produktivnijim

Izvor: Capital.ba, 09.Jul.2012

NJUJORK, Ponekad je potrebno malo predaha od svakodnevnog posla za lakše funkcionisanje. Neka istraživanja pokazuju kako sjedenje na radnom mjestu i gledanje u računar otupljuju zaposlene i čine ih manje ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.