Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očuvanje radnih mesta u privatnom sektoru

NOVI SAD -

Regionalna privredna komora Novi Sad, iako se finansira iz budžeta, već nekoliko godina sprovodi meru plaćenog odsustva radnika, u skladu sa Zakonom o radu. Sa jedne strane, tako su uštedeli novac, a sa druge niko od zaposlenih nije otpušten.

Takve mere, međutim, jednostavnije je sprovesti kod kancelarijskih poslova, nego u proizvodnim pogonima, gde ima najviše ugroženih radnih mesta.

Vlada Vojvodine, prema rečima nadležnih, priprema predloge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera za očuvanje radih mesta u privatnom sektoru, koje će uskoro ponuditi poslodavcima na usaglašavanje.

U poslednjih nekoliko godina, naročito u vreme ekonmoske krize, sa svih nivoa vlasti stizali su predlozi mera štedenje i očuvanja radnih mesta u privatnom sektoru, dok u javnim preduzećima i institucijama, kažu ekonomisti, gotovo da nema one koja je svojim primerom pokazala kako uštedeti novac iz budžeta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.