Nastavljeno testiranje radnika u Zastavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno testiranje radnika u "Zastavi"

KRAGUJEVAC - U kragujevačkoj fabrici automobila Zastava jutros je nastavljeno testiranje druge grupe od 250 radnika za prelazak u novoformiranu firmu Fijat automobili Srbija.

Juče je završeno testiranje grupe od 126 radnika iz administracije, takozvane bele kragne, dok se danas organizuje testiranje za plave kragne, odnosno proizvodne radnike.

Predsednik Samostalnog sindikata Zastava automobili Zoran Mihajlović rekao je agenciji Beta da će biti testirani radnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zastava bezbednosti i proizvodni radnici sa linije "zastava 10".

On je najavio da bi danas u Zastavu trebalo da dođe menadžer Fijata za kadrove.

"Još danas obavlja se grupno testiranje prve grupe Zastavinih radnika, a do kraja nedelje biće obavljeni razgovori sa svakim radnikom", rekao je Mihajlović.

On je naveo da su do sada testirani radnici ocenili da su testovi bili veoma obimni, ali i teški.

"Mislimo da su takvi testovi primereniji za mlade radnike koji se tek zapošljavaju, a ne za one koji su školovanje završili pre 20 godina", rekao je Mihajlović.

On je ocenio da su radnici uplašeni, jer misle da su testove loše uradili.

Prema njegovim saznanjima, u Kragujevac sutra dolazi predsednik Upravnog odbora Fijat automobili Srbija Đovani de Filipis.

"Očekujemo da će predstavnk Fijata saopštiti planove te kompanije u Kragujevcu za 2009. godinu, pre svega o tome šta će se proizvoditi, kada stižu investicije i da li će biti pomeranja rokova iz ugovora", rekao je Mihajlović.

On je dodao da bi De Filipis trebalo da se sutra sastane sa predstavnicima gradske uprave Kragujevca i rukovodstvom Zastave, a da ne očekuje da će održati sastanak u sindikatu Zastave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljeno testiranje radnika u “Zastavi”

Izvor: RTS, 13.Jan.2009

U fabrici automobila "Zastava" nastavljeno je testiranje druge grupe radnika. Testove po "Fijatovim" standardima juče radilo 126 administrativnih radnika. ..U kragujevačkoj fabrici automobila "Zastava" danas je nastavljeno testiranje druge grupe od 250 radnika za prelazak u novoformiranu firmu "Fiat...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.