NSZ: Aktivne mere zapošljavanja

Izvor: B92, 10.Apr.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NSZ: Aktivne mere zapošljavanja

Beograd -- Nacionalne službe za zapošljavanje počela je realizaciju Aktivnih mera zapošljavanja u 2013. godini. Aktuelni javni pozivi i konkursi su u toku.

Objavljeni su javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje, poslodavcima za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta, javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova, javni pozivi za realizaciju programa stručna praksa, programa sticanja praktičnih znanja i učešće u finansiranju obuke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zahtev poslodavca.

Takođe, objavljeni su i javni konkurs za dodelu subvencije zarade za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva, za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima i za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom.

U toku su i javni pozivi nezaposlenima romske nacionalnosti za dodelu subvencije za samozapošljavanje i poslodavcima za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje nezaposlenih lica romske nacionalnosti.

Kako je saopšteno, zahvaljujući aktivnim merama i programima podrške pri zapošljavanju planirano je da se u ovoj godini u Srbiji zaposli 70.000 nezaposlenih lica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posao za 70.000 ljudi

Izvor: Danas, 10.Apr.2013

Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala za grad Beograd počela je realizaciju Aktivnih mera zapošljavana u 2013. godini a trenutno je otvoreno 11 javnih poziva, saopšteno je iz te službe.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.