Ministri finansija G20 u Moskvi

Izvor: B92, 10.Feb.2013, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri finansija G20 u Moskvi

Moskva -- Prvi ovogodišnji susret ministara finansija i šefova centralnih banaka 20 najrazvijenijih zemalja sveta - G20 biće održan 15. i 16. februara u Moskvi.

Jedna od glavnih tema na ovom skupu biće finansiranje investicija i usavršavanje sistema državnog kreditiranja, a za raspravu o tome je naročito zainteresovana Rusija koja je ove godine predsedavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << G20, prenosi agencija RIA Novosti.

Očekuje se da tokom plenarnog zasedanja, koje je predviđeno za 16. februar, učesnici skupa G20 raspravljaju i o već "tradicionalnim" pitanjima te grupacije, kao što su problemi globalne ekonomije, realizacija ranije dogovorenog sporazuma o obezbeđenju održivog i izbalansiranog globalnog privrednog rasta "dvadesetorice" i novi koraci u reformisanju međunarodnog finansijskog sistema.

Rusija je preuzela jednogodišnje predsedavanje G20 1. decembra prošle godine.

Predviđeno je da se naredni samit šefova država i vlada zemalja te grupacije, koja obuhvata oko 90 odsto svetske ekonomije, održi 5. i 6. septembra u Sankt Peterburugu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministri finansija G20 u Moskvi sredinom februara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2013

Prvi ovogodišnji susret ministara finansija i šefova centralnih banaka 20 najrazvijenijih zemalja sveta - G20 biće održan 15. i 16. februara u Moskvi. Jedna od glavnih tema na ovom skupu biće finansiranje investicija i usavršavanje sistema državnog kreditiranja, a za raspravu o tome je naročito...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.