Krčko maslinovo ulje dobilo oznaku zaštićenog zemljopisnog podrijetla

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jul.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krčko maslinovo ulje dobilo oznaku zaštićenog zemljopisnog podrijetla

BRUXELLES - Krčko maslinovo ulje novi je hrvatski proizvod koji je dobio europsku zaštitu dobivanjem oznake zaštićenog zemljopisnog podrijetla.

U srijedu je u službenom glasilu EU-a objavljena odluka o upisu naziva Krčko maslinovo ulje u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla.

Krčko maslinovo ulje je ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno izravno iz ploda masline isključivo mehaničkim postupcima.

Krčko >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << maslinovo ulje proizvodi se od autohtonih krčkih sorti maslina: Debela, Naška, Rošulja i Slatka, koje moraju biti zastupljene pojedinačno ili zajedno u najmanjem udjelu od 80 posto. Za proizvodnju Krčkog maslinovog ulja mogu se koristiti i sorte koje nisu navedene u specifikaciji, a nalaze se na definiranom zemljopisnom području.

Sve faze proizvodnje ovoga ulja odvijaju se isključivo na području otoka Krka i manjih otočića koji se nalaze unutar administrativnih granica otočnih jedinica lokalne samouprave: Grad Krk i općina: Baška, Vrbnik, Punat, Dobrinj, Malinska-Dubašnica i Omišalj.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

EU zaštitila geografsko poreklo maslinovog ulja sa Krka

Izvor: Press, 06.Jul.2016

Krčko maslinovo ulje je novi hrvatski proizvod koji je dobio evropsku oznaku zaštićenog geografskog porekla. . foto: tanjug.rs. Krčko maslinovo ulje je novi hrvatski proizvod koji je dobio  evropsku oznaku zaštićenog...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.