Koliko danak VW plaća u Britaniji?

Izvor: B92, 04.Dec.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko danak VW plaća u Britaniji?

Prodaja novih vozila nemačkog proizvođača automobila Folksvagen u Britaniji smanjena je skoro za petinu prošlog meseca.

U Britaniji je u novembru registrovano 12.958 vozila VW, skoro 20 odsto manje u odnosu na isti mesec 2014, pod uticajem najvećeg skandala u istoriji VW-a, pokazali su podaci u Londonu.

Društvo proizvođača i prodavaca automobile je saopštilo da je prodaja većine marki automobila koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pod kišobranom VW takođje smanjena. Audi je prodao 4,4 odsto vozila manje, SEAT 23,8 odsto, Škoda 11 odsto, a "Porše" 0,8 odsto. Sa druge strane, prodaja "Bentlija" skočila je 20,6 odsto.

VW je od septembra pogođen najvećim skandalom u svojoj istoriji kada je priznao da je u 11 miliona automobila širom sveta ugradio softver za lažiranje vrednosti izduvnih gasova na laboratorijskim testiranjima.

Broj novoregistrovanih Folksvagenovih vozila u Nemačkoj pao je u novembru za dva odsto, ali je VW ostao najprodavaniji brend automobila u toj zemlji, pokazali su ove nedelje zvanični podaci u Berlinu.

Prodaja VW automobila u SAD pala je 25 odsto u novembru, nakon što je suspendovana i prodaja dizel vozila uključenih u skandal s lažiranjem podataka o emisiji gasova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pad prodaje Folksvagena u Velikoj Britaniji

Izvor: Beta, 04.Dec.2015

Prodaja vozila Folksvagena pala je u Velikoj Britaniji za 20 odsto u novembru u odnosu na isti mesec prošle godine.Posle izbijanja skandala s Folksvagenovim varanjem na testovima izduvnih gasova, ta kompanija je i u SAD zabeležila veliki pad u prodaji - 25 odsto.Britansko Društvo proizvodjača i trgovaca...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.