Koha ditore: Pacoli daje Trepču princu od Kenta

Izvor: Politika, 18.Nov.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ditore: Pacoli daje Trepču princu od Kenta

PRIŠTINA – Prvi zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli razvija plan po kome će princu od Kenta Majklu dati „ekskluzivno pravo” da u Londonu registruje kombinat „Trepča” kao kompaniju ekonomskog giganta Kosova, ali da je registruje i na berzi.

To prenosi danas prištinski list „Koha ditore”, navodeći da je dobio i zvaničnu potvrdu da su saradnici princa od Kenta pred kosovskim zvaničnicima predstavili plan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nazvan - „Jačanje preduzeća Trepča”.

Direktor kosovske Agencije za privatizaciju Shkelzen Luka je rekao da je učestvovao na sastanku na kome je „predstavljena kompanija princa od Kenta i mogućnost da ona privatizuje Trepču”.

Izvršni direktor Trepče Ferat Šalja je, takođe, rekao da je imao više konsultacija sa britanskim ekspertskim timom. On je naveo da je prvo početkom 2010. godine bila organizovana poseta proširene delegacije u kojoj su bili i engleski eksperti iz različitih oblasti ali da su bili prisutni i kosovski eksperti iz Privredne komore.

Za razliku od Luke koji je govorio o prinčevoj kompaniji, Šalja je rekao da ne zna da li je ekspertska grupa bila iz jedne kompanije ili se radilo o grupi biznismena iz raznih kompanija.

Na sledećem sastanku, tokom druge posete Kosovu, engleski eksperti su se vratili sa nacrtom ideje za oživljavanje „Trepče”.

Tanjug

objavljeno: 18/11/2011
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.