Iranka na uslovnoj slobodi

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2014, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranka na uslovnoj slobodi

LONDON - Iranka Goneh Gavami, koja je osuđena na godinu dana zatvora, jer je pokušala da gleda odbojkašku utakmicu u Teheranu, puštena je danas na uslovnu slobodu, izjavio je njen brat Iman Gavami u Londonu.

"Ona je puštena na uslovnu slobodu prije dva časa i sada je sa roditeljima u Teheranu", izjavio je Gavami za AFP.

Gavami je rekao da je kratko razgovarao sa sestrom, te istakao da je ona srećna što >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je opet slobodna, ali da ima zdravstvenih problema nakon što je u zatvoru štrajkovala glađu.

On je rekao da je njegova sestra smršala 10 kilograma.

Goneh Gavami/25/ uhapšena je 20. juna, pošto je pokušala da prisustvuje utakmici iranske muške reprezentacije protiv Italijana na Teheranskom Azadi stadionu.

Osuđena je na godinu dana zatvora i dvije godine zabrane napuštanja teritorije Irana.

U znak protesta zbog ove presude ova Iranka sa diplomom prava britanskog univerziteta u zatvoru je stupila u štrajk glađu.

"Bila u zatvoru pet mjeseci, a apelacioni sud bi za dvije-tri sedmice trebalo da odluči da li će se vratiti u zatvor ili ne", rekao je njen brat.

On je dodao da svi znaju da ona nije ništa uradila i da nije ni trebalo da bude u zatvoru.

Ženama u Iranu je zabranjeno da prisustvuje odbojkaškim i fudbalskim utakmicama, da bi ih, kako zvaničnici navode, zaštitili od nepristojnog ponašanja muškaraca.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslobođena Britanka osuđena zbog gledanja utakmice

Izvor: RTS, 23.Nov.2014

Britanka iranskog porekla Gonheh Gavami, koja je uhapšena zato što je pokušala da gleda odbojkašku utakmicu u Teheranu, oslobođena je uz kauciju, saopštila je njena porodica...Gonheh Gavami, pravnica iz Londona, oslobođena je zbog zdravstvenih problema, a sada u Teheranu sa roditeljima čeka odluku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.