Indijci sklapaju traktore u Srbiji?

Izvor: B92, Tanjug, 04.Mar.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijci sklapaju traktore u Srbiji?

Beograd -- Poznate indijske firme za proizvodnju poljoprivredne mehanizacije Mahindra i Sonolika zainteresovane su da pokrenu proizvodnju i sastavljanje traktora u Srbiji.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin kaže da su indijski investitori zainteresovani za grinfild investiciju u Srbiji. Dragin je rekao da vrednost te grinfild investicije još nije dogovorena i da su pregovori u toku.

On je dodao da su sa predstavnicima indijskih proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poljoprivredne mehanizacije obavljeni preliminarni razgovori o uslovima po kojima Srbija omogućava stranim investitorima da dodju do parcele neophodne za podizanje takve linije za proizvodnju i naveo da su Indijci vrlo zadovoljni.

"Nadam se da ćemo u vrlo skoroj budućnosti imati pregovore koji će rezultirati jednim ugovorom", istakao je Dragin i dodao da su ti traktori jeftini, a tehnološki vrlo napredni i da bi trebalo da budu dostupni velikom broju srpskih poljoprivrednika.

Ministar je istakao da postoji velika zainteresovanost za saradnju dve zemlje u oblasti semenarstva, ratarstva, povrtarstva, kao i veterine i dodao da je srpskoj strani ponuđeno da da šalje svoje veterinare, postdiplomce u Indiju na usavršavanje.

Sekretar Odeljenja poljoprivrede i saradnje Ministarstva poljoprivrede Indije Nando Kumar je kazao da je u poslednje tri godine obim spoljnotrgovinske razmene dve zemlje porastao i da bi trebalo nastojati da i dalje raste. On je dodao da će se saradnja dve zemlje odvijati u oblasti ekonomije, nauke i transfera tehnologija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indijci bi da prave traktore u Srbiji

Izvor: Mondo, 03.Mar.2009, 17:37

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je da su indijske firme Mahindra i Sonalika zainteresovane za proizvodnju traktora u Srbiji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.