Indeksi na hrvatskoj berzi u plusu

Izvor: S media, 27.Sep.2010, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeksi na hrvatskoj berzi u plusu

Na tržištima kapitala u okruženju prethodnu nedelju u rastu su završili indeksi na hrvatskoj i obe berze u BIH dok su oni na crnogorskim tržištima bili u padu.

Indeks Crobex na Zagrebačkoj berzi dobio je pola procenta a promet je bio veoma skroman, 60 miliona kuna (7,3 kune za evro) na nedeljnom nivou.

Kao i obično, nalikvidnija je bila akcija Hrvatskog telekoma kojom je realizovan promet od 11 miliona kuna. Cena te hartije povećana je gotovo dva procenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Medju dobitnicima su i Luka Rijeka sa rastom od gotovo šest odsto, Ingra je poskupela pet procenata, Hidroelektra niskogradnja gotovo četiri a Jadroplov dva.

Pad cene ubeležili su Dalekovod, za procenat, i Institut IGH, za trećinu procenta.

Indeks Birs na Banjalučkoj berzi u prošloj sedmici blago je ojačao, za 0,38 odsto. Ukupan promet dostigao je 1,15 miliona KM (1,95 KM za evro) od čega je 71,5 odsto ostvareno u trgovini obveznicama.

Na Listingu B najviše se trgovalo akcijama banjalučkog Telekoma Srpske, za 68.042 KM, a cena im je na nedeljnom nivou porasla gotovo procenat.

Na Sarajevskoj berzi indeks najlikvidnijih akcija SASX-10 neznatno je porastao, za 0,16 odsto. Ukupna promet dostigao je 1,45 miliona KM od čega su gotovo dve trećine ostvarene u trgovini akcijama.

Medju malobrojnim dobitnicima iz korpe indeksa SASX-10 izdvojili su se mostarska Elektroprivreda sa plusom nešto većim od 15 odsto i Bosnalijek sa pet procenata.

Gubitnike predvodi BH telekom padom od sedam procenata a Energoinvest i sarajevska Elektroprivreda su pojevtinile po šest i po procenata.

Najlikvidniji je bio BH telekom sa prometom od 308.887 KM a sledi Bosnalijek sa 233.512 KM.

Na crnogorskim tržištima kapitala indeks NEX20 je pao dva odsto dok je Moste izgubio gotovo tri procenta. Nedeljni promet vredeo je 643.000 evra i bio je tri puta manji nego u sedmici pre.

Najviše se trgovalo akcijama Barske plovidbe, za 57.000 evra, uz rast cene od devet odsto.

Beta
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skroman promet na Berzi

Izvor: Beta, 27.Sep.2010

BEOGRAD, 27. septembra 2010. (Beta) - Na Beogradskoj berzi ubeležen je promet od 35 miliona dinara (331.911 evra) od čega je u trgovini obveznicama RS ostvareno 10,7 miliona (101.776 evra)...Indeksi akcija su završili u padu - Belex15 se spustio gotovo procenat, na 622,87 poena, dok je opšti Belexline...

Nastavak na Beta...

CG indeksi u padu, ostali rastu

Izvor: B92, 28.Sep.2010, 10:20

Beograd -- Na tržištima kapitala u okruženju prethodnu nedelju u rastu su završili indeksi na hrvatskoj i obe berze u BIH dok su oni na crnogorskim tržištima bili u padu...Indeks Crobex na Zagrebačkoj berzi dobio je pola procenta, a promet je bio veoma skroman, 60 miliona kuna (7,3 kune za evro)...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.