I duvanske kompanije razmišljaju o povlačenju cigareta

Izvor: N1 televizija, 30.Nov.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I duvanske kompanije razmišljaju o povlačenju cigareta

"Filip Moris", najveća svetska kompanija za duvanske proizvode, mogla bi da jednog dana prekine prodaju cigareta, rekao je danas njen direktor Andre Kalancopulos.

Kompanija je na britanskom tržištu predstavila svoj novi proizvod - cigaretu bez dima IKOS.

IKOS se već prodaje u Japanu, Švajcarskoj i Italiji, a reč je o cigareti koja zagrejava duvan dovoljno da nastane para, ali da duvan ne izgori.

Kompanija veruje da je ovaj način pušenja znatno manje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << štetan od konzumiranja klasičnih cigareta.

"Verujem da će doći trenutak kada ćemo moći da kažemo da smo uveli dovoljno alternativnih proizvoda i da možemo da počnemo da planiramo, zajedno sa državama, period postepenog povlačenja cigareta", rekao je Kalancopulos.

On je dodao da se nada da će "to vreme doći uskoro".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Filip Moris" razmišlja o budućnosti bez cigareta

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016

LONDON - "Filip Moris", najveća svjetska kompanija za duvanske proizvode, mogla bi da jednog dana prekine prodaju cigareta, rekao je danas njen direktor Andre Kalancopulos...Kompanija je na britanskom tržištu predstavila svoj novi proizvod - cigaretu bez dima IKOS...IKOS se već prodaje u Japanu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.