Grčka do ponedeljka uveče da predloži kako će štedeti

Izvor: Beta, 23.Feb.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka do ponedeljka uveče da predloži kako će štedeti

BEOGRAD/ATINA, 23. februara 2015. (Beta) - Grčka vlada do ponedeljka uveče treba da ministrima finansija evro zone podnese svoj predlog plana mera štednje, koji će, ako bude prihvaćen, biti osnova da se za četiri meseca produži kreditna pomoć grčkoj dzrzavi.

Nova grčka koalicona vlada se nada da će ubediti Evrogrupu obećanjem da će se posvetiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << borbi protiv korupcije i utaje poreza.

Svih 18 zemalja članica Evrogupe treba da dobije saglasnost svojih parlamenata pre 28. februara, kada ističe sadašnji plan finansijske pomoći Grčkoj, da bi se on produžio do kraja juna.

Grčki premijer Aleksis Cipras želi da njegov parlament poslednji glasa o sopstvenom predlogu paketa mera.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Grčka do večeras treba da objasni Evropi kako će ubuduće štedeti

Izvor: Blic, 23.Feb.2015

Vlada u Atini do večeras treba da ministrima finansija evro zone podnese svoj predlog plana mera štednje, koji će, ako bude prihvaćen, biti osnova da se za četiri meseca produži kreditna pomoć grčkoj državi...Aleksis Cipras i njegov koalicioni kabinet nadaju se da će ubediti Evrogrupu..obećanjem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.