Grci beleže rast, ali ispod procena

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci beleže rast, ali ispod procena

Atina -- Grčka privreda porasla je za 0,2 odsto u tromesečju od aprila do juna, uprkos malom padu privatne potrošnje i izvoza, saopštio je grčki statistički biro.

Ova cifra je nešto niža od prve procene privrednog rasta u ovom tromesečju, objavljene ranije ovog meseca, od 0,3 odsto.

Grčka privreda izgubila je oko 25 odsto od kada je izbila dužnička kriza 2009. godine. Zemlja opstaje zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodnoj pomoći koja se daje uz uslov da sprovodi mere štednje i reforme.

Levičarska vlada ulazi u novi krug pregovora sa kreditorima idućeg meseca oko programa budžetske štednje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka privreda porasla skromnih 0,2 odsto u drugom kvartalu

Izvor: Blic, 30.Avg.2016, 00:51

Iscrpljena grčka privreda porasla je za 0,2 odsto u kvartalu april-jun ove godine u odnosu na prethodno tromesečje, uprkos malom padu potrošnje stanovništva i izvoza...Podatak o rastu bruto domaćeg proizvoda, koji je danas objavila državna služba za statistiku u Atini, nešto je niži od preliminarne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.