Izvor: B92, Tanjug, 22.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gas i struja neće poskupeti

Beograd -- Gas u Srbiji neće poskupeti, odlučeno je na sastanku kod premijera Srbije Mirka Cvetkovića. Do aprila neće biti ni povećanja cena struje.

Informaciju je za B92 potvrdio potpredsednik Vlade i ministar policije Ivica Dačić, koji je takođe prisustvovao sastanku kod premijera. Na sastanku je dogovoreno da ne bude ni povećanja cena struje do aprila, kada bi moglo da se razmotri poskupljenje, ali u visini projektovane inflacije.

Podsetimo, preduzeće "Srbijagas" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tražilo je poskupljenje gasa od 18 odsto zbog skoka vrednosti dolara.

Sastanku su, osim Dačića, prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, ministar ekonomije Mlađan Dinkić, ministarka finansija Diana Dragutinović, ministar energetike Petar Škundrić i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović: Mere za nesmetano snabdevanje gasom

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je Tanjugu da je na sastanku kod premijera Mirka Cvetkovića dogovoreno da neće biti poskupljenja gasa, bez obzira na to što postoje ekonomski razlozi za korekciju cena.

"Dogovoren je niz konkretnih mera i aktivnosti koje će preduzeti Vlada Srbije i 'Srbijagas' u cilju da se održi tekuća likvidnost preduzeća i time omogući nesmetano snabdevanje srpskog tržišta potrebnim količinama ovog energenta, što je 'Srbijagas' dužan da obezbedi po zakonu", rekao je Bajatović.

On je dodao da je razmatran i način na koji će biti pokriveni gubici "Srbijagasa" u toku 2009. godine.

Prema njegovim rečima, razmatrane su i perspektive razvoja tog javnog preduzeća, koje će ostati u državnom vlasništvu i biti sposobno da investira u razvojne projekte, proširenja i modernizacije skladišta gasa Banatski Dvor, izgradnje gasovoda "Južni tok", razvoja distributivnog sistema i daljih projekata gasifikacije Srbije.

"Vlada Srbije će obezbediti adekvatne garancije za kreditna zaduženja 'Srbijagasa' u toku ove poslovne godine, a u toku naredne nedelje razmotriće se i mogućnost da Vlada sredstvima iz budžeta pomogne 'Srbijagasu'", rekao je Bajatović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gas i struja neće poskupeti

Izvor: Blic, 22.Jan.2009

Gas i struja u Srbiji neće poskupeti, odlučeno je juče na sastanku kod premijera Srbije Mirka Cvetkovića...Sastanku su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, ministar ekonomije Mlađan Dinkić, ministarka finansija Diana Dragutinović, ministar energetike Petar Škundrić i direktor "Srbijagasa"...

Nastavak na Blic...

Bez poskupljenja gasa i struje

Izvor: RTS, 22.Jan.2009

Predstavnici državnog vrha, na sastanku kod premijera Mirka Cvetkovića, odlučili da se cena gasa ne povećava. Postignuta i saglasnost da ni struja ne poskupljuje do aprila, kada bi moglo da se razmotri povećanje cene, ali u visini projektovane inflacije. ..Na sastanku kod premijera Srbije Mirka...

Nastavak na RTS...

Vlada Srbije: Cena gasa se neće povećavati

Izvor: Poslovni magazin, 22.Jan.2009

Predstavnici državnog vrha Srbije dogovorili su se u četvrtak uveče na sastanku kod premijera Mirka Cvetkovića da se cena gasa ne povećava, saznaje agencija Beta u Vladi Srbije.Na sastanku je dogovoreno da ne bude ni povećanja cena struje do aprila, kada bi moglo da se razmotri poskupljenje, ali...

Nastavak na Poslovni magazin...

Bez poskupljenja gasa i struje

Izvor: Danas, 23.Jan.2009, 00:37

Predstavnici državnog vrha, na sastanku kod premijera Mirka Cvetkovića, odlučili su sinoćda se cena gasa ne povećava, preneli su sinoćelektronski mediji pozivajući se na izvore u Vladi. Postignuta i saglasnost da ni struja ne poskupljuje do aprila, kada bi moglo da se razmotri povećanje cene,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.