Evro stabilan tokom azijskog trgovanja

Izvor: GdeInvestirati.com, 27.Jan.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro stabilan tokom azijskog trgovanja

Evro je ostao stabilan tokom azijskog trgovanja nakon prethodnog pada na najniži nivoa u poslednjih 11 godina u odnosu na dolar. 

Glavni razlog za jučerašnji pad zajedničke valute bili su izborni rezultati u Grčkoj a koji su pokazali pobedu Syriza partije koja se protivi programu paketa štednje koji je usvojila Grčka. Evro je i dalje nestabilan zbog zabrinutosti da bi Syriza mogla da obnovi pregovore oko 240 milijardi evra pomoći što bi za posledicu moglo da ima >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << napuštanje zone evra od strane Grčke. Sa druge strane ECB je prošle nedelje usvojila program monetarnog popuštanja od 1.2 triliona evra čime je potvrdila svoju odlučnost da se suprostavi uporno niskoj inflaciji i visokoj nezaposlenosti u regionu. Tokom azijskog trgovanja valutni par EUR/USD porastao je 0.11%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD ne pokazuje trend dok RSI ima rastući trend. Cena je probila gornju Bolindžer traku tako da je moguć pad cene.Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.13500

Primarni otpor: 1.20800

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.13350 sa prvom metom na 1.13150 i drugom na 1.13050

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.13450 onda je moguć dalji rast na 1.13850

Komentar: MACD ne pokazuje trend dok RSI ima rastući trend. Cena je probila gornju Bolindžer traku tako da je moguć pad cene.

Trend: Silazni trend na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.