EU uvodi sankcije svojim članicama

Izvor: B92, 12.Dec.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU uvodi sankcije svojim članicama

Brisel -- Pet zemalja Evropske unije moraju da čekaju do januara da bi saznale da li su smanjenja u okviru budžeta za 2012. dovoljna da bi se izbegle sankcije.

Tim zemljama prema novim evropskim zakonima prete kazne, kaže evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren.

Ren je prošlog meseca pojedinačno upozorio Beligiju, Kipar i Maltu, koje su zemlje evrozone, kao i Mađarsku i Poljsku, da do sredine decembra moraju da saopšte mere koje će osigurati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bude ispoštovan krajnji rok za ispravku prekomernih deficita.

"Svih pet zemalja su od tada preduzele korake za otklanjanje prekomernih deficita i smanjenje duga", rekao je Ren uoči stupanja na snagu takozvanog "paketa mera" za jačanje budžetske discipline.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.