Svet

Ponedeljak, 12.12.2011.

16:15

EU uvodi sankcije svojim članicama

Pet zemalja Evropske unije moraju da čekaju do januara da bi saznale da li su smanjenja u okviru budžeta za 2012. dovoljna da bi se izbegle sankcije.

Izvor: Tanjug

Default images

Tim zemljama prema novim evropskim zakonima prete kazne, kaže evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren.

Ren je prošlog meseca pojedinačno upozorio Beligiju, Kipar i Maltu, koje su zemlje evrozone, kao i Mađarsku i Poljsku, da do sredine decembra moraju da saopšte mere koje će osigurati da bude ispoštovan krajnji rok za ispravku prekomernih deficita.

"Svih pet zemalja su od tada preduzele korake za otklanjanje prekomernih deficita i smanjenje duga", rekao je Ren uoči stupanja na snagu takozvanog "paketa mera" za jačanje budžetske discipline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

11 h

Podeli: