ECB: Kad će fond za spas evrozone?

Izvor: B92, 18.Nov.2011, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ECB: Kad će fond za spas evrozone?

Frankfurt -- Predsednik ECB Mario Dragi pozvao je lidere EU da hitno sprovedu odluke o povećanju obima i nadležnosti fonda za spas finansijski ugrožnih članica zone evra.

Na prošlomesečnom samitu lidera EU dogovoreni su drugi paket pomoći za Grčku i mere za povećanje obima i nadležnosti Evropskog fonda za finansijsku stabilnost (EFSF), vrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 440 milijardi evra (600 milijardi dolara).

Te odluke još nisu realizovane i ostaje nejasno na koji će načine EFSF biti uvećan.

Predsednik ECB Mario Dragi pozvao je danas na jednom bankarskom kongresu u Frankfurtu na "hitnu primenu" tih odluka, prenela je agencija AP.

Podsetivši da je od tog samita prošlo već četiri nedelje, Dragi je upitao "gde je ostvarenje tih odavno dogovorenih odluka".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ECB pozvala na “hitnu akciju”

Izvor: Capital.ba, 18.Nov.2011

FRANKFURT, Novi guverner Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi pozvao je danas na 'hitnu akciju' radi aktiviranja novog fonda evrozone za isplatu pomoći ugroženim članicama. Dragi je na evropskoj bankarskoj ..

Nastavak na Capital.ba...

Kipru će biti potrebna pomoć

Izvor: B92, 18.Nov.2011

Nikozija -- Kipru će gotovo sigurno biti potrebna finansijska pomoć od ostalih članica evrozone ukoliko odmah ne budu preduzete oštre mere štednje i povećanja poreza,..Kiparski ministar finansija Kikis Kazamia je naveo da njegovo ministarstvo planira da zamrzne plate državnih službenika u naredne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.