Izvor: Beta, 08.Jan.2011, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cenu struje postepeno povećavati

BEOGRAD, 8. januara 2011. (Beta) - Ministar energetike Srbije Petar Škundrić ocenio je da bi cenu struje u Srbiji u narednih nekoliko godina trebalo postepeno uskladiti sa cenama u regionu.

Škundrić je u intervjuu agenciji Beta kazao da Srbija zemlja sa najnižom cenom električne energije u regionu i Evropi i da je najpribližnija cena struje u regionu za 60 odsto veća nego u Srbiji.

"Ne smatram da bi trebalo sada da podignemo cenu struje za 60 odsto, već da u narednih nekoliko godina u vreme snažnog investicionog ciklusa treba izvršiti punu harmonizaciju cena jer bi time ubrzali ne samo podizanje novih energetskih kapaciteta veće i privredni razvoj u Srbiji", kazao je ministar.

On je naglasio da je najznačajnija investiciona potrošnja u Srbiji vezana za sektor elektroenergetike i da su u protekle dve ili tri godine investicije Elektroprivrede Srbije (EPS) iz sopstevenih sredstva bila izmedju 350 i 500 miliona evra godišnje.

"Stoga smatram da je pitanje cene električne energije i pitanje politike ekonomskog razvoja Srbije", kazao je Škundrić i dodao da je to potrebno i zbog potencijalnih investitora, koji bi trebalo da budu strateški partneri u izgradnji novih energetskih pogona.

vln/dar

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević:Struja će poskupeti za manje od 10 odsto

Izvor: NaDlanu.com, 08.Jan.2011

BEOGRAD, 8. januara 2011. (Beta) - Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je da bi struja u 2011. godini trebalo da poskupi najviše do 10 odsto. On je agenciji Beta kazao da će tokom 2011. godine biti jedna korekcija cene električne energije, ali da to sigurno neće biti...

Nastavak na NaDlanu.com...

Škundrić: Usklađivanje cene struje

Izvor: B92, 08.Jan.2011

Beograd -- Ministar energetike Srbije Petar Škundrić smatra da bi cenu struje u Srbiji u narednih nekoliko godina trebalo postepeno uskladiti sa cenama u regionu... Škundrić je kazao da Srbija zemlja sa najnižom cenom električne energije u regionu i Evropi i da je najpribližnija cena struje u...

Nastavak na B92...

Škundrić: Cenu struje podići i uskladiti sa regionom

Izvor: Radio 021, 08.Jan.2011

Cenu struje u Srbiji trebalo bi u narednih nekoliko godina postepeno uskladiti sa cenama u regionu, rekao je ministar energetike Srbije Petar Škundrić.

Nastavak na Radio 021...

Struja će uskoro poskupeti do deset odsto

Izvor: Blic, 09.Jan.2011, 01:35

Struja bi u 2011. godini trebalo da poskupi najviše do 10 odsto, ocenio je ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević, dok je ministar energetike Petar Škundrić istakao da bi Srbija cenu električne energije u narednih nekoliko godina trebalo da podigne za 60 odsto...I u Elektroprivredi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.