Subota, 08.01.2011.

09:21

Škundrić: Usklađivanje cene struje

Ministar energetike Srbije Petar Škundrić smatra da bi cenu struje u Srbiji u narednih nekoliko godina trebalo postepeno uskladiti sa cenama u regionu.

Izvor: Beta

Default images

Škundrić kaže da je Srbija zemlja s najnižom cenom električne energije u regionu i Evropi i da je najpribližnija cena struje u regionu za 60 odsto veća nego u Srbiji.

"Ne smatram da bi trebalo sada da podignemo cenu struje za 60 odsto, već da u narednih nekoliko godina u vreme snažnog investicionog ciklusa treba izvršiti punu harmonizaciju cena", kazao je on.

Škundrić je naveo da bi time bilo ubrzano ne samo "podizanje novih energetskih kapaciteta, već i privredni razvoj u Srbiji"

On je rekao da je najznačajnija investiciona potrošnja u Srbiji vezana za sektor elektroenergetike i da su u protekle dve ili tri godine investicije Elektroprivrede Srbije (EPS) iz sopstvenih sredstva bila između 350 i 500 miliona evra godišnje.

"Stoga smatram da je pitanje cene električne energije i pitanje politike ekonomskog razvoja Srbije", kazao je Škundrić i naveo da je to potrebno i zbog potencijalnih investitora, koji bi trebalo da budu strateški partneri u izgradnji novih energetskih pogona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: