CG: Prva ruska banka sledeće godine

Izvor: B92, 19.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Prva ruska banka sledeće godine

Moskva -- Naredne godine u Crnoj Gori će se pojaviti prva ruska banka, saopštio je kopredsednik crnogorsko-ruskog komiteta za međuvladinu saradnju Sergej Šojgu.

Nakon sednice Komiteta u Moskvi Šojgu je izrazio nadu da će se takva banka, koja treba da omogući "efikasniju i operativniju saradnju", pojaviti već 2009. godine. Šojgu je naveo da su na sednici Komiteta razmotrene i mere o izlasku iz krize podgoričkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kombinata aluminijuma, čiji je vlasnik ruski "Bazni element".

On je rekao i da su na razmotrena pitanja dela realizacije sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i učešće velikih ruskih kompanija, kao što su Lukoil, "Silovie mašini", Tehnopromeksport u izgradnji energetskih objekata u Crnoj Gori.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Milan Roćen je naveo da Crna Gora razrađuje konkretne mere za realizaciju sporazuma o klirinškom dugu Rusije prema Crnoj Gori.

Roćen je kazao da svetska ekonomska kriza nije ozbiljno oštetila crnogorsku privredu, i izrazio uverenje da se svetske finansijsko-ekonomske tendencije neće odraziti na saradnju izmedju Rusije i Crne Gore.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Naredne godine ruska banka u Crnoj Gori

Izvor: EMportal, 18.Nov.2008, 16:37

Naredne godine u Crnoj Gori će se pojaviti prva ruska banka, saopštio je kopredsednik crnogorsko-ruskog komiteta za međuvladinu saradnju Sergej Šojgu.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.