Atina se dogovorila sa kreditorima

Izvor: B92, 08.Jul.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina se dogovorila sa kreditorima

Atina -- Međunarodni kreditori su završili sa procenom napretka Grčke u sprovođenju reformi, čime je otvoren put za puštanje naredne tranše pomoći od 8,1 milijardi evra.

Portparol Evropske komisije, Sajmon O'Konor, objavio je na svom nalogu na Tviteru da je "trojka" međunarodnih kreditora završila sa misijom provere napretka Grcke u sprovođenju reformi, i da je sada na Evrogrupi da odluči o dodeli naredne tranše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoći Grčkoj, prenosi Frans pres.

Iz Evropske komisije je, takođe, saopšteno da bi Grčka već naredne godine mogla ponovo da beleži rast.

Ministri finansija iz 17 zemalja evrozone sasaće se danas u Briselu, kako bi doneli odluku o tome da li je Grčka uradila dovoljno za dobijanje naredne runde pomoći.

"Misija međunarodnih kreditora je postigla dogovor sa grčckim vlastima u vezi sa ekonomskim i finansijskim merama, koje su neophodne kako bi se osiguralo da program ostane na putu postizanja svojih ciljeva", navedeno je u saopštenju EK.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Atina se dogovorila sa kreditorima

Izvor: B92, 08.Jul.2013

Atina -- Međunarodni kreditori su završili sa procenom napretka Grčke u sprovođenju reformi, čime je otvoren put za puštanje naredne tranše pomoći od 8,1 milijardi evra...Portparol Evropske komisije, Sajmon O'Konor, objavio je na svom nalogu na Tviteru da je "trojka" međunarodnih kreditora završila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.