EPS: Poskupljenje struje nije u planu

Izvor: Bor030.net, 24.Feb.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Poskupljenje struje nije u planu

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da EPS nije zatražio promenu tarifnog sistema za struju i ukidanje “jeftine” tarife, kao i da u godišnjem programu poslovanja EPS-a za 2015. godinu nije predviđena korekcija cena struje.

Demantujući pisanje pojedine štampe, EPS je istakao da zakonski, promenom tarifnog sistema, ne može da dođe do povećanja cene električne energije, već Agencija za energetiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << donošenjem posebne odluke o utvrđivanju cene električne energije, odobrava povećanje cene.

EPS je ukazao da se pojam tarifa odnosi na višu i nižu tarifu, dok se pojam zona odnosi na količinu kilovat-sati po zonama: “zelena”, “plava” i “crvena”.

Promena tarifnog sistema, napomenuli su, u nadležnosti je Agencije za energetiku Republike Srbije.

EPS je podsetio da je uprkos katastrofalnim posledicama majskih poplava uspeo da održi sistem stabilnim, a tokom zimskog perioda nije zatražio povećanje cene električne energije, kao i da to nije predviđeno ni u godišnjem programu poslovanja za 2015. godinu.

Tokom poslednje dve godine EPS je, kako se navodi, jednostavnijim prikazom obračuna na računima za utrošenu struju i novim računima EPS Snabdevanja unapredila odnose s kupcima.

Izvršni direktor u EPS-u Dragan Vlaisavljević izjavio je pre nekoliko dana da je postojeći tarifni sistem za struju za domaćinstva prevaziđen i kompilikovan, a računi za struju i dalje zbunjuju građane, zbog čega će EPS tražiti od Agencije za energetiku da se taj sistem izmeni.

Tarifni sistem može biti mnogo jednostavniji, ali to ne zavisi od EPS-a, kazao je Vlaisavljević i dodao da EPS mnogo jednostavnije prodaje struju kvalifikovanim kupcima na slobodnomm tržištu.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Jeftina struja

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.