EPS: Nismo tražili promenu tarifnog sistema

Izvor: Radio 021, 24.Feb.2015, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: Nismo tražili promenu tarifnog sistema

Elektroprivreda Srbije saopštila je da nije tražila promenu tarifnog sistema i ukidanje "niže tarife", saopšteno je iz te kompanije.

Promena tarifnog sistema je u nadležnosti Agencije za energetiku Republike Srbije, a Elektroprivreda Srbije nije pokrenula niti podnela zahtev za promenu tarifnog sistema.

"Radi istinitog informisanja javnosti ukazujemo da se pojam tarifa odnosi na višu i nižu tarifu, dok se pojam zona odnosi na količinu kilovat-sati po zonama: "zelena", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "plava" i "crvena". Takođe, ukazujemo da zakonski promenom tarifnog sistema ne može da dođe do povećanja cene električne enerije, već Agencija za energetiku donošenjem posebne odluke o utvrđivanju cene električne energije odobrava povećanje cene", navodi se u saopštenju.

Tokom poslednje dve godine Elektroprivreda Srbije je jednostavnijim prikazom obračuna na računima za utrošenu električnu energiju i novim računima EPS Snabdevanja unapredila odnose s kupcima, piše u saopštenju.

Podsećamo da je EPS uprkos katastrofalnim posledicama majskih poplava uspeo da održi sistem stabilnim, a tokom zimskog perioda nije zatražio povećanje cene električne energije niti je tu korekciju planirao u Godišnjem programu poslovanja za 2015. godinu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukidanjem tarifa poskupljuje struja?; EPS: Nismo tražili promenu tarife

Izvor: Večernje novosti, 24.Feb.2015

NAJŠTEDLjIVIJI potrošači struje, oni kojima je prosečni mesečni račun ne prelazi 3.000 dinara, mogli bi da budu žrtve, ako Elektroprivreda Srbije ukine tarifni sistem. Ukoliko do toga dođe, više neće postojati zelena, plava i crvena zona već jedinstvena prosečna cena struje. Tako bi oni koji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.