(FOTO+VIDEO) SEKS SIMBOLI I NEPRESUŠNA INSPIRTACIJA: Oni su bili Bred i Anđelina 70-ih godina prošlog veka!

Izvor: Press, 03.Mar.2015, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO+VIDEO) SEKS SIMBOLI I NEPRESUŠNA INSPIRTACIJA: Oni su bili Bred i Anđelina 70-ih godina prošlog veka!

Džej Birkin, britanska glumica i pevačica, svetsku slavu je stekla kada je sa svojim suprugom, takođe glumcem, ali i kompozitorom i pesnikom Seržom Gensburom snimila pesmu "Je t'aime... moi non plus". Važila je za seks simbol 70-ih, a brak sa Gensburom doneo joj je neverovatan publicitet
Tih 70-ih godina Džejn Birkin i Serž Gensbur bili su najpopularniji umetnički par na svetu. Krhka lepotica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ogromnih očiju i dečačke građe bila je inspiracija mnogim modnim kreatorima tog doba. Veza između Džejn Birkin i Serža Gensburga trajala je 13 godina godina, a par ima jednu ćerku, Šarlotu Gensburg, koja je takođe uspešna glumica.



PROČITAJTE JOŠ:
(FOTO) USPEH SRPSKE MANEKENKE NA "MIIS EUROPE WORLD": Lepa Maja izabrana za prvu pratilju!
(VIDEO) SRPSKA MANEKENKA "PODELILA" SVOJ BLAM: Ono kad hoćeš da budeš seksi, a ispadneš SMEŠAN!
(FOTO) LUMPOVALI DO ZORE: Rijana i Leonardo Dikaprio konačno "uhvaćeni" zajedno!
   
Brak Džejn Birkin i Serža Gensburga izazivao je veliko interesovanje sedamdesetih godina, i može se reći da nijedan par nakon njih nije uspeo da ih nadmaši u popularnosti. Sve dok se nisu pojavili Anđelina Džoli i Bred Pit.

Džejn Birkin rođena je kao Džejn Melori Birkin 1946. godine u Londonu. Njena majka Džudi Kembel bila je takođe glumica, dok je otac Dejvid Birkin bio kapetan Britanske kraljevske ratne mornarice, i špijun tokom Drugog svetskog rata. Džejn se na londonskoj društvenoj sceni pojavila tokom 60-ih godina, a debitovala je kao glumica, u kultnom filmu "Blow up" slavnog italijanskog režisera Mikelanđela Antoniinija.
Godine 1969. Birkinova je snimila film "Slogan", gde je igrala uz svog budućeg supruga Serža Gensbura. Iste godine, njih dvoje će snimiti duet za pesmu "Je t'aime... moi non plus" koji će im oboma doneti ogromnu slavu.

Zanimljivo je da je Gensbur ovu pesmu snimio sa tadašnjom devojkom Brižit Bardo koja je od njega tražila da joj napiše najlepšu ljubavnu pesmu na svetu. Tada je napisao "Je t'aime" i "Bonnie and Clyde", a ova poslednja se našla na njihovom zajedničkom istoimenom albumu.

Međutim, verzija pesme "Je t'aime" koju je Gensbur snimio sa Brižit Bardo,  ugledala je svetlost dana tek 1986. godine, jer je njen tadašnji suprug, nemački biznismen Gunter Saks, zahtevao da se singl nikada ne objavi. Interesantno je takođe da je 1972. godine Džej Birkin snimila film "Don Juan, or If Don Juan Were a Woman" sa doskorašnjom suparnicom, i bivšom devojkom svoga supruga, Brižit Bardo, u kojem je igrala njenu ljubavnicu.
Inspiracija za statusni simbol današnjice Džejn je i inspirisala stvaranje čuvene Birkin torbe modne kuće "Hermes", koja se zove po njoj. Tako su se, početkom 80-ih glumica i Žan Luj Dumas, tadašnji direktor modne kuće "Hermes", jednom prilikom našli na istom letu iz Pariza za London, nakon čega je on napravio skicu torbe.

Danas Birkin torba može da dosegne cenu i do nekoliko stotina hiljada dolara i više predstavlja statusni simbol.
Danas Džejn Birkin ima 69 godina. I dalje se aktivno bavi muzikom i glumom.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Džejn Birkin i Serž Gensbur: Bred Pit i Anđelina Džoli sedamdesetih godina (FOTO+VIDEO)

Izvor: Story, 03.Mar.2015

Britanska glumica dečačke građe bila je modna ikona i inspiracija mnogim kreatorima, a njen brak sa Seržom intrigirao je javnost godinama...Džejn Birkin i Serž Gensbur, foto: Profimedia..Džejn Birkin, britanska glumica i pevačica, svetsku slavu je stekla kada je sa svojim suprugom, takođe glumcem,...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.