SRBIJA I GRČKA ZA ZAJEDNIČKU TURISTIČKU PONUDU U SAD

Izvor: Kurir, 02.Sep.2011, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA I GRČKA ZA ZAJEDNIČKU TURISTIČKU PONUDU U SAD

BEOGRAD - Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković razgovarao je u Beogradu sa grčkim ministrom turizma i kulture Pavlosom Gerulanosom o mogućnostima da dve zemlje zajednički predstave turističke potencijale na trećem tržištu

BEOGRAD - Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković razgovarao je u Beogradu sa grčkim ministrom turizma i kulture Pavlosom Gerulanosom o mogućnostima da dve zemlje zajednički predstave turističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potencijale na trećem tržištu.

Grčka je velika turistička zemlja, atraktivna zbog svoje obale i mora, ali i zbog svog kulturnog nasleđa, a Srbija kao destinacija za razvoj poslovnog turizma i kongresa, pre svega u Beogradu i Novom Sada, i tu se traži komplementarnost ponuda dve zemlje, objasnio je Petković.

Ideja je da se pravi "zajednički proizvod" koji bi bio ponuđen na tržištu Dalekog Istoka i SAD, gde je čak i za Grčku kao turističku zemlju preskupo i komplikovano da sama prezentuje svoju ponudu, a pogotovo za Srbiju, rekao je Petković.

Dve zemlje će tražiti okvir za bilateralnu saradnju i u okviru Evropske turističke komisije, tako da bi deljenjem troškova i zajedničkim naporom pokušale da predstave Balkan kao zanimljivu turističku destinaciju na udaljenim svetskim tržištima, kazao je Petković.

On je rekao da je sa grčkim ministrom razgovarao i o tome da Srbija bude predstavljena kao destinacija zanimljivih događaja i festivala, što je naišlo na interes grčke strane.

Petković je je preneo da je grčkog ministra upoznao sa planovima da Srbija, u okviru zajedničkog nastupa, bude predstavljena kao zemlja kulturnog turizma, sa akcentom na manastirsko nasleđe Srpske pravoslavne crkve, što će biti zanimljivo i turistima iz Grčke.

Ministar Gerulanos potvrdio je da je u razgovoru sa Petkovićem razmatran put zajedničke seradnje dve zemlja na polju turizma, ocenjući da u toj oblasti dve zemlje imaju neke identične dodirne tačke, dok su druge komplamentarne.

"Našli smo mnogo toga u turizmu gde Srbija i Grčka mogu da sarađuju i osećam da možemo da sarađujemo veoma blisko i da dovedemo još više turista u obe zemlje", istakao je On.

Gerulanos boravi u poseti Beogradu, kao predstavnik Grčke na devetom regionalnom UNESKO-vom samitu država jugoistočne Evrope, koji će se pod nazivom "Savremena umetnost i pomirenje u jugoistočnoj Evropi" održati sutra u arheološkom nalazištu Viminacijum.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

"Zajednički proizvod" Srbije i Grčke za SAD

Izvor: B92, 02.Sep.2011

Državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije Goran Petković razgovarao je večeras u Beogradu sa grčkim ministrom turizma i kulture Pavlosom Gerulanosom o mogućnostima da dve zemlje zajednički predstave turističke potencijale na trećem tržištu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.