Novi direktor Direkcije za izgradnju Šaćirović

Izvor: Akter, 27.Apr.2015, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi direktor Direkcije za izgradnju Šaćirović

Odbornici Skupštine Novog Pazara smenili su danas direktora Direkcije za izgradnju grada Bajrama Zilkića i na njegovo mesto imenovali dosadašnjeg direktora Sportskog centra Muju Šaćirovića

Šef odborničke grupe "Za evropski Novi Pazar - Rasim Ljajić" Muamer Bačevac istakao je da "razlog smene Zilkića nije loš rad".

"Otkako smo na vlasti, borimo se za princip smenjivosti. Mislimo da uvek može bolje i zbog toga smatramo da Šaćirović svojom kompetencijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i mladalačkom energijom može da povede u bolje sutra ovo preduzeće koje je od vitalnog značaja za Novi Pazar", rekao je Bačevac.

 Većinom glasova, vršilac dužnosti direktora "Gradske toplane" Dejan Nićiforović ponovo je imenovan na tu poziciju za još šest meseci.

Članovi lokalnog parlameta razrešili su Gradskog javnog pravobranioca i ponovo postavili na tu funkciju Dženanu Hamidović, kao i njena tri pomoćnika.

Skupština je usvojila i izveštaje o radu za prošlu godinu svih javnih preduzeća, ustanova i odeljenja Gradske uprave, izmene i dopune Plana generalne regulacije, kao i izmene i dopune odluke o utvrdjivanju doprinosa za uredjivanje gradjevinskog zemljišta.

Iako se očekivalo da na sednici bude i bivši šef odborničke grupe Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka, Sead Šaćirović koji je, po medijima, imenovan za člana kabineta gradonačelnika Meha Mahmutovića, on nije došao.

Mahmutović je za skupštinskom govornicom potvrdio navode medija, ali nije precizirao na kojem mestu u Gradskoj upravi će Šaćirović raditi.

"Tačno je da je Šaćirović prešao kod nas, a to je uradio jer više nije mogao da trpi vaš teror. Svi kvalitetni ljudi koji žele da rade su dobrodošli kod nas i vrata su im širom otvorena, jer smo mi budućnost Novog Pazara", rekao je Mahmutović obraćajući se odbornicima BDZ Sandžaka.

Novi šef odborničke grupe BDZ Sandžaka Admir Muratović je potom zatražio od Gradske uprave da se "u zakonskom roku dostavi odluka o tome na koje mesto je Šaćirović postavljen, kako bi mogli da preduzmu neophodne korake".

Odbornici BDZ Sandžaka pohvalili su i glasali za usvajanje nekoliko izveštaja o radu, medju kojima "Gradske toplane" i Kulturnog centra.

Vladajuća većina odbila je predloge opozicije da Skupština povuče odluku o dodeli titule počasnog gradjanina Novog Pazara premijeru Aleksandru Vučiću, kao i da se raspravlja o bezbednosnoj situaciji, stanju u sportu i o izveštaju Gradskog veća o službenoj upotrebi bošnjačkog jezika u Novom Pazaru.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Skupština Novog Pazara – Mujo Saćirović imenovan za direktora Direkcije za izgradnju

Izvor: SandzakPress.net, 28.Apr.2015, 15:51

Novi Pazar – Juče je održana treća redovna sjednica Skupštine grada Novog Pazara kojoj je prisustvovalo 40 odbornika. Na Skupštini se raspravljalo o modelu privatizacije Regionalne televizije, izvještajima o radu javnih preduzeća, ustanova i odjeljenja Gradske uprave kao i o izmjeni i dopuni...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.