Jusufspahić: Ne smemo misliti da je jedna vera bolja od druge

Izvor: RTS, 20.Nov.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jusufspahić: Ne smemo misliti da je jedna vera bolja od druge

Muslimani u Francuskoj žele da pošalju jasnu poruku da osuđuju svaki oblik nasilja i terorizma i da je teror koji se dogodio pre sedam dana u Parizu u suprotnosti sa verom i vrednostima islama. To je zajednička poruka svih muslimana rekao je muftija Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić za RTS.
Muftija Muhamed Jusufspahić kaže da je "Molitva za mir" inicirana dan posle napada u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Parizu zajedno sa imamima Francuske kada je od strane islamskih zajednica širom sveta i osuđen taj zločin.

"Cilj terorista je zastrašivanje što je i značenje same reči terorizam. Namera terorista je da budu ne samo prazne ulice već i duše. Ne smemo da dozvolimo malodušje već moramo da sačuvamo optimizam", rekao je muftija Jusufspahić.
Koren problema zašto su mnogi zavedeni na pogrešnu stranu i misle da se u ime vere mogu ubijati nedužni je činjenica da u mnogim zemljama Evrope islam propovedaju ljudi koji dolaze sa strane.
"Ne treba islam u Francuskoj da tumači neko ko dolazi iz Alžira već muslimani koji su rođeni u toj zemlji. Potrebno je da u svakoj zemlji, unutar islamske zajednice postoji autoritet koji će tumačiti islam a rođen je u toj zemlji i doživljava je kao svoju domovinu. Ne smemo obožavati veru i misliti da je jedna vera bolja od druge", rekao je za RTS muftija Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jusufspahić: Islam u Evropi ne treba da tumači neko sa strane

Izvor: Blic, 20.Nov.2015

Muftija Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić ocenio je danas da je teror koji se desio u Parizu pre sedam dana u suprotnosti s verom i vrednostima islama i naglasio da je to zajednička poruka svih muslimana...- Cilj terorista je zastrašivanje, što je i značenje same reči terorizam. Namera...

Nastavak na Blic...

Pariz: Muslimani kategorično protiv terorizma

Izvor: SandzakPress.net, 20.Nov.2015

Francuksa – Francusko vijeće muslimana objavilo je poruku pročitanu tokom hutbe (propovijedi) u vrijeme molitve petkom u 2.400 džamija diljem te države. ”Mi, francuski muslimani, potvrđujemo kategorično odbijanje svih oblika nasilja i terorizam koji su protiv vriednosti mira i bratstva koje...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.