Crkva i Beograd za odlaganje

Izvor: Danas, 22.Jan.2012, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkva i Beograd za odlaganje

Kfor je prošle nedelje na redovnom sastanku sa predsednicima srpskih opština na severu Kosova i Metohije najavio da će Kosovskoj policijskoj službi prepustiti bezbednost srednjovekovnog manastira Deviča, koji se nalazi u potpunom albanskom okruženju, u srcu Drenice. Odluka je doneta početkom januara u Savetu NATO u Briselu, iako SPC i srpska državna diplomatija mesecima unazad pokušavaju da to spreče ili bar odlože.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

SPC ne želi da manastire čuva Policija Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2012, 00:24

Kfor je prošle nedelje na redovnom sastanku sa predsednicima srpskih opština na severu Kosova i Metohije najavio da će Kosovskoj policijskoj službi prepustiti bezbednost srednjovekovnog manastira Deviča, čemu se protive Beograd i SPC.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.