Milena Dravić otvorila bioskop Dragan Gaga Nikolić

Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milena Dravić otvorila bioskop "Dragan Gaga Nikolić"

Dostojanstvenom svečanošću večeras je u Ustanovi kulture "Parobrod" otvoren bioskop koji nosi ime legendarnog glumca Dragana Nikolića.

- Ja sam ponosna supruga velikog umetnika, velikog čoveka i velikog dobrotvora. Zahvaljujem se ljudima iz UK Parobrod što su prepoznali sve njegove vrednosti i odlučili da ime ovog bioskopa nosi ime mog supruga - Dragan Gaga Nikolić. Zahvaljujem se i svima vama koji ste ovde, ovo je za mene veliko uzbuđenje. Znam da bi se Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sad krstio da može da nas vidi, jer iako je imao grandioznu karijeru, bio je skroman i nije voleo pompu. Ali ovaj bioskop je važan za neke mlađe generacije koji će tu moći da vide filmove kao što je "Mlad i zdrav kao ruža" - rekla je Milena Dravić otvarajući bioskop.

Prethodno je uz aplauz, u svečanom maniru, na ulazu u "Parobrod" otkrivena neonska tabla sa likom slavnog glumca.

I okupljeni prijatelji - među kojima su bili Slobodan Šijan, Zoran Simjanović, Milan Vlajčić, Seka Sablić, Borka Božović, Zdravko Šotra, Branimir Brstina i drugi - bili su vidno dirnuti. S mnogo pijeteta, spontano se razgovaralo o izuzetnosti i veličini Dragana Nikolića i svega što je uradio.

Nakon otvaranja prikazan je film "Mlad I zdrav kao ruža" Jovana Jovanovića i, kao uvertira, "Nešto lepo" Slobodana Stojanovića.

Organizatori su istakli da je misija ovog bioskopa, između ostalog, da bude okrenut domaćem igranom filmu, kao i da prikazuje omaže velikanima naše slavne filmske i televizijske prošlosti, među kojima je i Velimir Bata Živojinović.
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Beogradu otvoren bioskop "Dragan Gaga Nikolić˝"

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2016, 08:32

BEOGRAD - U Ustanovi kulture "Parobrod" u petak uveče otvoren je bioskop koji nosi ime legendarnog glumca Dragana Nikolića...Bioskop je otvorila Milena Dravić koja je rekla da je ponosna supruga velikog umjetnika, velikog čovjeka i velikog dobrotvora..."Zahvaljujem se ljudima iz UK Parobrod što...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.