Tri filma u užem izboru za predstavnika Srbije na dodeli Oskara

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri filma u užem izboru za predstavnika Srbije na dodeli Oskara

Od 24 ostvarenja iz prošle godine.

Samo tri ostvarenja stigla su na poziv Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije za predstavnika naše zemlje u takmičenju za Oskara, saopštili su danas iz AFUN Srbija.

Prijavljeni filmovi koji ispunjavaju uslove kao kandidati za Oskara u kategoriji najbolji dugometražni film na stranom jeziku u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2017. su "Rekvijem za gospođu J" u režiji Bojana Vuletića, "Slepi putnik na brodu ludaka" u režiji Gorana Markovića i "Zona Zamfirova II deo" Juga Radivojevića.

AFUN podseća da je izbor članova njihovog stručnog odbora odobrila Američka filmska akademija te da će o našem kandidatu za Oskara odlučivati, između ostalih, Petar Volk, Aleksandar Avramović, Radoš Bajić, Vojkan Borisavljević, Zoran Cvetanović, Vesna Čipčić, Jelena Ðokić, Vera Vlajić, Božidar Zečević, Radoslav Zelenović, Radmila Živković...

Inače, stručni odbor AFUN će tri prijavljena filma za ovogodišnjge kandidata Srbije za Oskara pregledati od 31. avgusta do 2. septembra u bioskopu Cinepleks Roda, uz optimalne tehničke uslove i nakon stručne rasprave glasaće za našeg kandidata u skladu s pravilima američke i pravilnikom naše akademije, navodi se u saopštenju Akademije filsmke umetnosti i nauke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.