Preminuo slavni dizajner Oskar de la Renta

Izvor: Story, 21.Okt.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo slavni dizajner Oskar de la Renta

Renomirani američki modni dizajner čije su glamurozne haljine krasile tela najslavnijih svetskih lepotica, preminuo je u ponedeljak uveče u 82. godini, potvrđuje portparol njegove modne kuće.

Oskar de la renta, foto: Profimedia

De la renta je preminuo samo nekoliko nedelja nakon što je imenovao dizajnera koji će ga zameniti na čelu njegove modne kuće.

Jedan od najistaknutijih modnih dizajnera današnjice na samom vrhu modne scene nalazi se već >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << više od šest decenija. Svoju posvećenost poslu nije skrivao a čak i poslednje dane svog života proveo je kreirajući venčanice i glamurozne haljine za neke od najpoznatijih svetskih lepotica koje su hrlile ka njegovim raskošnim, ženstvenim kreacijama koje su odisale bogatsvom i moći.

Slavni De la Renta bio je zaslužan za savršeno izdanje Amal Alamudin na venčanju sa Džordžom Klunijem, a takođe se mogao pohvaliti uspešnom saradnjom sa Mišel Obamom, ali i suprugama prethodnih američkih predsednika - od Beti Ford, Džeki Kenedi do Lore Buš.

Inače, tokom Pariske nedelje mode održane u septemrbu ove godine, De la Renta je  najavio da će njegovo mesto na vrhu kompanije preuzeti Petar Koping, dizajner modne kuće Nina Riči.

Izvor: Story
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.