Pistorijus nije kriv za ubistvo s predumišljajem

Izvor: VOA, 11.Sep.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijus nije kriv za ubistvo s predumišljajem

Čuveni južnoafrički olimpijac Oskar Pistorijus oslobodjen je svih optužbi za ubistvo s predumišljajem, ali bi ipak mogao da bude proglašen krivim za ubistvo iz nehata.

Sudija Tokozile Masipa završila je proces iznenada, a da nije izrekla zvaničnu presudu prvom sportisti koji se takmičio i na olimpijskim i na paraolimpijskim igrama u istoriji, koji je prošle godine u svojoj kući usmrtio devojku Rivi Stinkemp.

Masipa je rekla da tužilaštvo nije uspelo >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << da dokaže da je Pistorijus kriv za ubistvo s predumišljajem, ali da bi druga optužba za "ubistvo iz nehata" mogla da bude opravdana.

Pistorijus je ubio svoju devojku kroz zatvorena vrata od kupatila u svojoj kući u februaru 2013. Tužilaštvo tvrdi da je planirao da je ubije, a atletičar da je mislio da puca na provalnika koji je ušao u kuću tokom noći. Da je osuđen za ubistvo s predumišljajem Pistorijusu bi pretila kazna zatvora od 25 godina ili više. Ukoliko bude osuđen za ubistvo iz nehata najmanja kazna je pet godina zatvora.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.