Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSKAR ZA NAJBOLJE Leskovački učitelji osmislili jedinstven Festival školskih filmova

U borbi za učenike, kojih je iz godine u godinu sve manje, Učiteljsko društvo u Leskovcu osmislilo je Festival školskih filovima (KREF) i Prosvetni oskar kao nagrade.

Reč je o jedinstvenom festivalu u Srbiji koji je ove godine po prvi put održan u okviru treće Učiteljijade u Brzeću i na kome su se u tri kategorije takmičile 52 škole iz Srbije, i Republike Srpske i Makedonije.

Festival, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dobio i akreditaciji Ministarstva prosvete, je zapravo ideja učitelja Zorana Ilića iz Leskovca.

- Ovo je još jedna način borbe za svakog učenika jer se u Leskovcu, ali u drugim gradovima Srbije, jer sve škole svake godine imaju po jedno odeljenje manje prvaka – objašnjava Ilić.

U konkurenciji ovde nepoznatog lipdab filma prvog Prosvetnog oskara je odenla Osnovna škola iz Kovačice "Mlada pokolenja", u kategoriji edukativnih filmova pobedila je učiteljica Evdokija Petruševska iz Skoplja sa filmom "Integrisana nastava uz saradnju roditelja na temu-Vazdušni saobraćaj", dok je u kategoriji majkraft film pobedu odneo Aleksandar Stojković, nastavnik OŠ "Sreten Mladenović Mika" iz Niša.

Učiteljsko društvo Leskovac planira da ovim projektom iduće godine konkuriše za sufinasiranje festivala, koji bi, kako se očekuje, trebalo da se održi u posebnom terminu u Leskovcu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.