Nisam rasista, već idiot!

Izvor: Press, 27.Jan.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisam rasista, već idiot!

Benedikt Kamberbač se izvinjava što je u jednom intervjuu crnce nazvao "obojenima".
"Šerlok" je gostovao u emisiji američkog tok šou voditelja Tavisa Smajlija kada je, govoreći o malom broju glumaca crnaca u Velikoj Britaniji, upotrebio termin "obojeni".
Ubrzo nekon emitovanja emisije, na društvenim mrežama je nastao "haos" zbog rasističkog naziva koji je upotrebio Kamberbač.
Jedna od >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zvezdi filma "12 godina rob" i glumac nominovan za Oskara za film "The imitation game" sinoć je izdao saopštenje u kojem se izvinjava "zbog svoje gluposti".
"Očajan sam jer sam upotrebio zastareli termin. Najiskrenije se izvinjavam. Ne pokušavam da se opravdam što sam idiot, sada kada je šteta već učinjena. Ono zbog čega se najviše stidim je činjenica da sam govorio upravo o rasnoj nejednakosti kada je reč o glumcima u Velikoj Britaniji i kako bi to trebalo da se promeni", rekao je glumac i dodao:
"Osećam se kao kompletni idiot i žao mi je što sam uvredio ljude i izvinjavam se svima zbog neprilične izjave koja je uvredila ljude među kojima su i moji prijatelji".

Kamberbač je "lupio" dok je pričao o "obojenim" glumcima poput Idrisa Elbe i Dejvida Ojelova koji "će pre uspeti u Los Anđelesu nego kod 'kuće' u Velikoj Britaniji".
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kamberbač se izvinjava zbog upotrebe termina "obojeni"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2015

Britanski glumac Benedikt Kamberbač rekao je da se poneo kao "idiot" kada je za glumce koji nisu beli upotrebio termin "obojeni", prenosi AP...Glumac je u tok šou na televiziji PBS govorio o rasnoj raznolikosti u Holivudu i tom prilikom je rekao da "kada je reč o obojenim glumcima" oni imaju više...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.