Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jul.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Končalovski: Oskar je postao isto što i Mekdonalds

Veliki ruski i sovjetski režiser Andrej Končalovski smatra da Rusija ne treba više da šalje filmove u konkurenciju za američkog "Oskara" i poredi tu nagaradu sa "Mekdonaldsom".

"Mislim da je `Oskar` danas isto što i `Mekdonalds`, transnacionalna korporacija vrlo sumnjivog kvaliteta", ističe Končalovski, višestruko nagrađivan najvišim međunarodnim priznanjima u sedmoj umjetnosti.

On je prije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nekoliko godina napustio ruski Odbor za dodjelu "Oskara" i poručio da ruske filmove ne treba slati da se takmiče za ovu nagradu.

"Mnogi filmovi nagrađeni `Oskarom` u posljednjih 20 godina nemaju nikakve estetske kvalitete i ne spadaju u umjetnost", smatra Končalovski, a prenose ruski mediji.

Njegov film "Raj" Rusi su prošle godine kandidovali za nagradu "Oskar" za najbolji film snimljen izvan engleskog govornog područja.

Končalovski je čuven po svojim filmovima - "Marijini ljubavnici", "Raj", "Bijele noći poštara Alekseja Trajpicina" i "Prvi dan".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

PROZIVKA IZ RUSIJE "Oskar je isto što i Mekdonalds - proizvod SUMNJIVOG KVALITETA"

Izvor: Blic, 19.Jul.2017

Poznati ruski i sovjetski režiser Andrej Končalovski smatra da Rusija ne treba više da šalje filmove u konkurenciju za američkog "Oskara" i poredi tu nagaradu sa "Mekdonaldsom"...- Mislim da je Oskar danas isto što i Mekdonalds, transnacionalna korporacija vrlo sumnjivog kvaliteta - ističe Končalovski,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.