HALJINA ZA OSKARA: Ovako treba da se obuče glumica koja želi da podigne prestižnu statuu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 26.Feb.2017, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HALJINA ZA OSKARA: Ovako treba da se obuče glumica koja želi da podigne prestižnu statuu (FOTO)

Naravno, dobitnici Oskara poznati su mnogo pre nego što nominovane glumice kroče na crveni tepih, ali hajde da se pretvaramo da ono što glumica nosi ima neku vrstu psiho-duhovnog uticaja na krajnji ishod. U tom slučaju to bi pomoglo glumicama da izborom autfita za ovu veliku noć povećaju svoje šanse za pobedu. Što da ne?

Ali šta je to što čini pobedničku haljinu? Šta ih još povezuje osim toga što su ih nosile pobednice? Kakav su dekolte, kakav kroj ili boju najčešće >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << imale glumice kada su u ruke prihvatale Oskara? Cosmopolitan.com osvrnuo se na poslednjih 30 godina Oskara i na osnovu statistike odredio - kako treba da izgleda haljina jedne pobednice ili oskarovke.

Boja

Foto: Guliver/David McNew/Getty Images

Od svih boja koje su glumice mogle da nose kada im je uručivan Oskar, crna je daleko najpopularnija. U proteklih 30 godina, 32 odsto pobednica za najbolju glumicu i najbolju sporednu glumicu izabrale su crnu. Bela je na drugom mestu sa 25 odsto, a svaka druga boja je daleko, daleko iza.

Kroj

Foto: Guliver/Carlo Allegri/Getty Images

Sa 60 odsto pobedničkih haljina koje idu uz telo, ovaj elegantni, uz telo pripijen kroj nosila je svaka druga glumica koja je podigla Oskara.

Dekolte

Foto: Tanjug/AP

Sa 34 odsto, dekolte sa V-izrezom je skoro dva puta popularniji od okruglog koji je sledeći na listi.

Dužina rukava

Foto: AP/Tanjug

Kada je reč o izboru pobedničke haljine, sve je u pokazivanju ruku ili u njihovom potpunom pokrivanju. Dok su haljine bez rukava na prvom mestu sa 34 odsto, haljine dugih rukava su na drugom mestu sa 27 odsto.

Završnica

Foto: Guliver/Ethan Miller/Getty Images

Glatka, mat tkanina izgubila je od izvezenih, sjajnih ili svetlucavih materijala, koji su na prvom mestu sa 37 procenata.

Providnost

Foto: Tanjug/AP

Seksi i trendi transparentne haljine poslednjih nekoliko godina nisu haljine koje se često mogu videti na pobednicama – samo 18 odsto u odnosu na 82 odsto neprozirnih.

Šlep

Foto: Tanjug/AP

Sa šlepom ili bez šlepa? To je pitanje, a odgovor je – vodi šlep, ali s malom razlikom – 53 odsto u odnosu na 47 odsto haljina bez šlepa.

Pojas

Foto: Tanjug/AP

Pojas je odličan način da se istakne struk i doda akcenat autfitu, ali oskarovke u 85 odsto slučajeva biraju  haljinu koja nema ovaj dodatak.

Ulepšavanje

Foto: Tanjug/AP

Ukrašene, ulepšane ili ne, nema razlike – 50 odsto oskarovki imalo je dodatke, a 50 odsto njih nije. Dakle, glumice, idite na dodelu sa svojim srcima.

Stajling

Foto: AP/Tanjug

Neke dobitnice odlučile su da za ceremoniju dodele Oskara obuku bluzu i pantalone ili da svoj stil upotpune šalom, bolerom ili jaknom, ali načešće - precizno 85 odsto njih - nosile su samo haljine.

Foto: Tanjug/AP

A svi ovi podaci ukazuju na to da je pobednička haljina, ona sa najviše izgleda - zbog svojih karakteristika koje su zajedničke dosadašnjim dobitnicima - sjajna ili svetlucava, neprozirna crna haljina sa šlepom, koja prati liniju tela, bez pojasa, sa dodacima ili bez njih - prema ukusu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.