Vulin: Očuvanje tradicionalne porodice jedan od prioriteta

Izvor: RTS, 18.Sep.2016, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Očuvanje tradicionalne porodice jedan od prioriteta

Srbija je uspostavljena na porodičnim vrednostima i očuvanje porodice je jedan od prioriteta ministarstva za rad, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin koji je obišao Centar za zaštitu dece i omladine "Drinka Pavlović" u Beogradu.
Prema rečima Aleksandra Vulina, država je samo prošlog meseca izdvojila 4,2 milijarde dinara za različita prava koja se tiču podrške porodici (dečji dodatak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , roditeljski dodatak, porodiljsko...).
"Vlada koju predvodi Aleksandar Vučić čvrsto se drži ustavnih kriterijuma kada je u pitanju definisanje porodice. Vrednosti na kojima je stvorena Srbija jesu i vrednosti Vlade Srbije", rekao je Vulin.
On je dodao da se čini sve, u materijalnom, političkom i svakom drugom smislu da se tradicionalna porodica sačuva, obnovi i da bude veća.
Podsetivši da je po Ustavu brak zajednica života muškarca i žene, Vulin je rekao da će se u skladu sa tim odgovorni za upravljanje Srbijom tako i ponašati.
Komentarišući današnju Paradu ponosa, Vulin je kazao da svako ima pravo da odlučuje o svom životu, kao i da iskaže svoju različitost, ali isto tako svako ima pravo da insistira i na tradicionalnim vrednostima.
"Svako neka iskazuje svoju različitost bez nasilja, bez ugrožavanja onog drugog, ali dozvolićete da postoje i oni koji smatraju da je tradicionalna porodica ono što mora biti sačuvano", rekao je Vulin.
Vulin je obišao Dom za decu bez roditeljskog staranja "Drinka Pavlović" u okviru akcije Pokreta socijalista, čiji je Vulin predsednik.
Vulin je u Dom došao sa suprugom i sinom.
"Za nas nema veće vrednosti od porodice, ova deca nisu imala tu sreću da odrastaju i da žive u svojim biološkim porodicama sa svojim roditeljima, ali zato smo mi tu, da im pomognemo da se osete voljenim, da znaju da čitava Srbija vodi računa o njima", rekao je Vulin.
On je objasnio da su predstavnici beogradskog Pokreta socijalista došli sa svojim porodicama da toj deci učine nedelju lepšom i da pokažu koliko im je stalo do njih.
Pogledaj vesti o: Dečji dodatak

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.